Home

Agenda

In Gods tegenwoordigheid
wo 17 jan 2018 - 19:30 uur
Stilte, gebed en ontvangen
Vrijdagochtendgebed
vr 19 jan 2018 - 05:30 uur
Een uur gebed tot 6:30 uur
Samenkomst
zo 21 jan 2018 - 10:00 uur
Spreker:
Worship en Prayer avond
wo 24 jan 2018 - 19:30 uur
Ontmoeting met koffie, aanbidding en gebed
Vrijdagochtendgebed
vr 26 jan 2018 - 05:30 uur
Een uur gebed tot 6:30 uur
Samenkomst
zo 28 jan 2018 - 10:00 uur
Spreker:
Open gebedsgroep
ma 29 jan 2018 - 19:30 uur
Kort onderwijs en gebed

Even voorstellen...

Wij zijn een enthousiaste en open familiekerk en heten je van harte welkom!
We willen je graag ontmoeten. Je bent kostbaar en je hebt een bestemming. God heeft een plan voor jouw leven!

Mocht je je thuisvoelen bij ons, dan willen we je graag helpen om je bestemming te vinden. Ook kun je met jouw unieke gaven en talenten anderen helpen hun bestemming te vinden. God wil jou gebruiken om Zijn Koninkrijk hier op aarde te bouwen.

Op deze site vind je veel informatie, maar mocht je niet vinden wat je zoekt, neem dan gerust contact met ons op:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | 06-12586334

Jij hebt gezag over de vijand (Lk 10:17-19)

benvanmierlo.jpg

Lukas 10:17-19 (Herziene Statenvertaling)
17 De zeventig zijn teruggekeerd met blijdschap en zeiden: Heere, zelfs de demonen zijn in Uw Naam aan ons onderworpen.
18 Hij zei tegen hen: Ik zag de satan als een bliksem uit de hemel vallen.
19 Zie, Ik geef u de macht om op slangen en schorpioenen te trappen en de macht over alle kracht van de vijand; en niets zal u schade toebrengen.

Jezus stuurde zeventig van zijn volgelingen erop uit en gaf hen een aantal instructies mee (Lukas 10:1-16). Ze moesten het evangelie van het Koninkrijk van God verkondigen en zieken genezen.

Ze keerden terug met blijdschap en brachten verslag uit aan Jezus. Ze waren enthousiast over het feit dat zelfs boze geesten zich aan hen onderwierpen wanneer ze de Naam van Jezus gebruikten.

Jezus zag dat satan door hen was verslagen. Hij zegt dan duidelijk dat Hij hen autoriteit heeft gegeven over alle kracht van de vijand. De gelovige heeft in Christus autoriteit over de gehele legermacht van satan. In de Naam van Jezus hebben we gezag over de vijand.

De zeventig moesten dit gezag nog wel uitoefenen. Satan ging niet vanzelfsprekend voor hen op de vlucht. Er staat dat demonen zich in Zijn Naam aan hen onderwierpen. Ze gebruikten de Naam van Jezus. We weten uit vele andere teksten dat zowel Jezus als zijn volgelingen spraken tegen ziekten, boze geesten en natuurverschijnselen. Jezus zegt dat als we in geloof spreken en niet twijfelen, er zal gebeuren wat we spreken (Markus 11:22-23).

Ook al hebben we autoriteit, we kunnen toch de vijand over ons heen laten lopen. Dat gebeurt als we geen gebruik maken van de autoriteit die we hebben. We behoren dus niet te roepen: Heer, waarom doet U er niets aan? We behoren er zelf wat aan te doen door de autoriteit die we hebben gekregen uit te oefenen. De zeventig hadden dit begrepen en namen hun positie in.

Dan is er de belofte dat de vijand ons geen schade zal toebrengen. Wanneer je leeft voor Hem, beschermt God je en zorgt Hij voor je.

Johannes 15:7 (Nieuwe Bijbelvertaling)

7 Als jullie in mij blijven en mijn woorden in jullie, kun je vragen wat je wilt en het zal gebeuren.

 

De sleutel om te zien gebeuren wat je wilt, zit in het eerste gedeelte van het vers. Wat betekent het dat je in Hem blijft en dat zijn woorden in jou blijven?

Jezus wandelde in volmaakte eenheid met zijn Vader. Hij sprak wat Hij de Vader hoorde spreken en deed wat Hij de Vader zag doen. Jezus vroeg dus alleen dat wat de Vader ook wilde en daardoor werden zijn gebeden altijd verhoord.

 

God kan geen eenheid vormen met ongeduld, hoogmoed, jaloersheid, leugen, hebzucht en ander zonden. Wanneer wij deze dingen in ons hart koesteren, beïnvloedt dat wat en hoe wij bidden. We bidden dan vanuit onze hartstochten, vanuit ons 'vlees'. Jakobus 3:1-3 zegt dat we dan niet kunnen ontvangen. God is niet zo en kan zich er niet aan verbinden.

 

Wanneer we naar het natuurlijke kijken, naar de wereld om ons heen of naar onze oude mens, worden we vaak geconfronteerd met ongeloof, angst en veroordeling. Dat is geen basis waarop God met zijn leven door ons kan stromen. God is een God van geloof. Bij Hem is alles mogelijk. Hij is gekomen om leven en overvloed te geven.

 

Daarom zegt de Bijbel dat we vernieuwd moeten worden in ons denken. Net als Jezus behoren we te gaan denken zoals God denkt en te spreken zoals God spreekt. De waarheid van Gods Woord maakt ons vrij. Het brengt ons naar Gods niveau.

 

Jezus heeft het over 'blijven', niet over 'even langskomen'. Het betekent dat we Gods Woord voortdurend voor ogen houden. En dat we steeds bewust zijn van wie we zijn in Christus. Dat maakt dat we niet heen en weer geslingerd worden door de wereld om ons heen of door onze eigen emoties, maar dan zijn we één met Hem. We vragen overeenkomstig zijn Woord en wil en zien het (vroeger of later) ook gebeuren.

Nieuw?

MP3-preken