Home

Agenda

In Gods tegenwoordigheid
wo 17 jan 2018 - 19:30 uur
Stilte, gebed en ontvangen
Vrijdagochtendgebed
vr 19 jan 2018 - 05:30 uur
Een uur gebed tot 6:30 uur
Samenkomst
zo 21 jan 2018 - 10:00 uur
Spreker:
Worship en Prayer avond
wo 24 jan 2018 - 19:30 uur
Ontmoeting met koffie, aanbidding en gebed
Vrijdagochtendgebed
vr 26 jan 2018 - 05:30 uur
Een uur gebed tot 6:30 uur
Samenkomst
zo 28 jan 2018 - 10:00 uur
Spreker:
Open gebedsgroep
ma 29 jan 2018 - 19:30 uur
Kort onderwijs en gebed

Even voorstellen...

Wij zijn een enthousiaste en open familiekerk en heten je van harte welkom!
We willen je graag ontmoeten. Je bent kostbaar en je hebt een bestemming. God heeft een plan voor jouw leven!

Mocht je je thuisvoelen bij ons, dan willen we je graag helpen om je bestemming te vinden. Ook kun je met jouw unieke gaven en talenten anderen helpen hun bestemming te vinden. God wil jou gebruiken om Zijn Koninkrijk hier op aarde te bouwen.

Op deze site vind je veel informatie, maar mocht je niet vinden wat je zoekt, neem dan gerust contact met ons op:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | 06-12586334

Gods Woord aannemen als Gods Woord (1 Th 2:13)

benvanmierlo.jpg

1 Thessalonicenzen 2:13 (Herziene Statenvertaling)
13 Daarom danken ook wij God zonder ophouden dat u, toen u van ons het gepredikte Woord van God hebt ontvangen, het ook aangenomen hebt, niet als een mensenwoord, maar (zoals het werkelijk is) als Gods Woord, dat ook werkzaam is in u die gelooft.

Jezus heeft ons de opdracht gegeven om het evangelie - dat is de goede boodschap - te vertellen aan iedereen. Jezus heeft ook de opdracht gegeven om alle volkeren tot discipelen (leerlingen) van Hem te maken. We moeten ze leren alles te onderhouden wat God heeft geboden. De volgelingen van Jezus hebben dus de opdracht gekregen om het Woord van God door te geven. Dat is het gepredikte Woord.

Degenen die het gepredikte Woord van God ontvangen, hebben de keus om het Woord aan te nemen als Gods Woord of als een mensenwoord. Als je het als Gods Woord aanneemt, wordt het ook werkzaam. Maar je kunt het ook als een mensenwoord aannemen. Je kunt erover discussiëren of argumenteren. Je kunt het afwijzen en verwerpen. Dan zal het Woord geen effect hebben.

Toen Jezus preekte in Nazareth, de stad waar Hij was opgegroeid, botste Hij tegen een hoop ongeloof. Daar kenden ze Hem namelijk als de zoon van Jozef, de timmerman, en Maria. Ze kenden ook zijn broers. Ze keken op zijn natuurlijke afkomst en ergerden zich aan Hem. Hij kon daar weinig wonderen doen. Ze konden zijn woorden niet aannemen als Gods Woord.

Het Woord van God is levend en krachtig en scherper dan enig tweesnijdend zwaard, en het dringt door tot op de scheiding van ziel en geest, van gewrichten en merg, en het oordeelt de overleggingen en gedachten van het hart (Hebreeën 4:12). Maar het werkt alleen als je het in geloof aanneemt. Neem de Bijbel aan als Gods Woord. Ga naar de samenkomst en verwacht dat God gaat spreken. Hij kan de spreker gebruiken of de aanbidding of een broer of zus. Wanneer het gesproken woord overeenkomt met de Bijbel (het geschreven Woord), aanvaardt het dan en geloof het. Op dat moment wordt het werkzaam in jou.

Johannes 15:7 (Nieuwe Bijbelvertaling)

7 Als jullie in mij blijven en mijn woorden in jullie, kun je vragen wat je wilt en het zal gebeuren.

 

De sleutel om te zien gebeuren wat je wilt, zit in het eerste gedeelte van het vers. Wat betekent het dat je in Hem blijft en dat zijn woorden in jou blijven?

Jezus wandelde in volmaakte eenheid met zijn Vader. Hij sprak wat Hij de Vader hoorde spreken en deed wat Hij de Vader zag doen. Jezus vroeg dus alleen dat wat de Vader ook wilde en daardoor werden zijn gebeden altijd verhoord.

 

God kan geen eenheid vormen met ongeduld, hoogmoed, jaloersheid, leugen, hebzucht en ander zonden. Wanneer wij deze dingen in ons hart koesteren, beïnvloedt dat wat en hoe wij bidden. We bidden dan vanuit onze hartstochten, vanuit ons 'vlees'. Jakobus 3:1-3 zegt dat we dan niet kunnen ontvangen. God is niet zo en kan zich er niet aan verbinden.

 

Wanneer we naar het natuurlijke kijken, naar de wereld om ons heen of naar onze oude mens, worden we vaak geconfronteerd met ongeloof, angst en veroordeling. Dat is geen basis waarop God met zijn leven door ons kan stromen. God is een God van geloof. Bij Hem is alles mogelijk. Hij is gekomen om leven en overvloed te geven.

 

Daarom zegt de Bijbel dat we vernieuwd moeten worden in ons denken. Net als Jezus behoren we te gaan denken zoals God denkt en te spreken zoals God spreekt. De waarheid van Gods Woord maakt ons vrij. Het brengt ons naar Gods niveau.

 

Jezus heeft het over 'blijven', niet over 'even langskomen'. Het betekent dat we Gods Woord voortdurend voor ogen houden. En dat we steeds bewust zijn van wie we zijn in Christus. Dat maakt dat we niet heen en weer geslingerd worden door de wereld om ons heen of door onze eigen emoties, maar dan zijn we één met Hem. We vragen overeenkomstig zijn Woord en wil en zien het (vroeger of later) ook gebeuren.

Nieuw?

MP3-preken