Home

Agenda

Samenkomst
zo 24 sep 2017 - 10:00 uur
Groeitraject 'Een verschil maken' / Stap 3 - Dien anderen
Samenkomst
zo 1 okt 2017 - 10:00 uur
Spreker:
Groeitraject - Stap 1
di 3 okt 2017 - 19:30 uur
Groeitraject - Stap 1: Volg Jezus
Samenkomst
zo 8 okt 2017 - 10:00 uur
Spreker: Jaap Kooy
Groeitraject - Stap 2
di 10 okt 2017 - 19:30 uur
Groeitraject - Stap 2: Raak Betrokken
Samenkomst
zo 15 okt 2017 - 10:00 uur
Spreker:
Groeitraject - Stap 3
di 17 okt 2017 - 19:30 uur
Groeitraject - Stap 3: Dien Anderen

Start Seizoen September 2017

Geloof spreekt (1 Sm 17:45-47)

benvanmierlo.jpg

1 Samuël 17:45-47 (Herziene Statenvertaling)
45 Maar David zei tegen de Filistijn: U komt naar mij toe met een zwaard, met een speer en met een werpspies, maar ik kom naar u toe in de Naam van de HEERE van de legermachten, de God van de gelederen van Israël, Die u gehoond hebt.
46 Op deze dag zal de HEERE u in mijn hand overleveren. Ik zal u verslaan en uw hoofd van u wegnemen. Ik zal deze dag de dode lichamen van het leger van de Filistijnen aan de vogels in de lucht geven en aan de dieren van de aarde, en heel de aarde zal weten dat Israël een God heeft.
47 En deze hele gemeente zal weten dat de HEERE niet door zwaard of door speer verlost, want de strijd is van de HEERE. Hij zal u in onze hand geven.

David staat hier oog in oog met Goliath. In de ogen van zijn broers, andere soldaten en ook koning Saul was hij geen partij voor Goliath. Goliath kijkt naar David en veracht en vervloekt hem. David had zich dus kunnen laten intimideren door zijn broers, de andere soldaten, door Saul en door Goliath. Maar David trok zich niet angstig terug in zijn schulp. Hij had geloof in God en snelt naar Goliath toe en verklaart de overwinning vooraf.

Hij geeft hierbij God de eer en vertelt dat hij in de Naam van de Heer komt. David had de overwinning nog niet behaald maar sprak heel vrijmoedig over de uitkomst van het gevecht: Ik zal u verslaan en uw hoofd van u wegnemen. De strijd is van de Heer en Hij zal u in onze hand geven.
David vertrouwde op God. Hij wist dat God aan zijn kant stond.

Geloof spreekt voordat het ziet. Geloof spreekt op grond van wie God is, van wat Hij heeft gezegd en beloofd. Maar ook je lichaam spreekt, je hartstochten spreken, mensen spreken, omstandigheden spreken, de wereld om je heen spreekt. Voortdurend wordt er tot je gesproken.

Leer terug te spreken in geloof (met overtuiging) en met de waarheid van Gods Woord. Wacht niet met spreken totdat je het resultaat hebt gezien, maar verklaar de overwinning vooraf. Zegt je lichaam: 'je bent ziek', antwoordt dan: 'door zijn striemen ben ik genezen'. Zeggen mensen: 'je bent waardeloos', antwoordt dan: 'ik ben Gods geliefde kind'. Als de duivel je veroordeelt, antwoordt dan: 'in Christus is er geen veroordeling'.

Laat de waarheid van Gods Woord je diepste overtuiging zijn en spreek het. Dan zul je de overwinning ook zien.

Nieuw?

MP3-preken