Home

Agenda

In Gods tegenwoordigheid
wo 17 jan 2018 - 19:30 uur
Stilte, gebed en ontvangen
Vrijdagochtendgebed
vr 19 jan 2018 - 05:30 uur
Een uur gebed tot 6:30 uur
Samenkomst
zo 21 jan 2018 - 10:00 uur
Spreker:
Worship en Prayer avond
wo 24 jan 2018 - 19:30 uur
Ontmoeting met koffie, aanbidding en gebed
Vrijdagochtendgebed
vr 26 jan 2018 - 05:30 uur
Een uur gebed tot 6:30 uur
Samenkomst
zo 28 jan 2018 - 10:00 uur
Spreker:
Open gebedsgroep
ma 29 jan 2018 - 19:30 uur
Kort onderwijs en gebed

Even voorstellen...

Wij zijn een enthousiaste en open familiekerk en heten je van harte welkom!
We willen je graag ontmoeten. Je bent kostbaar en je hebt een bestemming. God heeft een plan voor jouw leven!

Mocht je je thuisvoelen bij ons, dan willen we je graag helpen om je bestemming te vinden. Ook kun je met jouw unieke gaven en talenten anderen helpen hun bestemming te vinden. God wil jou gebruiken om Zijn Koninkrijk hier op aarde te bouwen.

Op deze site vind je veel informatie, maar mocht je niet vinden wat je zoekt, neem dan gerust contact met ons op:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | 06-12586334

Geloof spreekt (1 Sm 17:45-47)

benvanmierlo.jpg

1 Samuël 17:45-47 (Herziene Statenvertaling)
45 Maar David zei tegen de Filistijn: U komt naar mij toe met een zwaard, met een speer en met een werpspies, maar ik kom naar u toe in de Naam van de HEERE van de legermachten, de God van de gelederen van Israël, Die u gehoond hebt.
46 Op deze dag zal de HEERE u in mijn hand overleveren. Ik zal u verslaan en uw hoofd van u wegnemen. Ik zal deze dag de dode lichamen van het leger van de Filistijnen aan de vogels in de lucht geven en aan de dieren van de aarde, en heel de aarde zal weten dat Israël een God heeft.
47 En deze hele gemeente zal weten dat de HEERE niet door zwaard of door speer verlost, want de strijd is van de HEERE. Hij zal u in onze hand geven.

David staat hier oog in oog met Goliath. In de ogen van zijn broers, andere soldaten en ook koning Saul was hij geen partij voor Goliath. Goliath kijkt naar David en veracht en vervloekt hem. David had zich dus kunnen laten intimideren door zijn broers, de andere soldaten, door Saul en door Goliath. Maar David trok zich niet angstig terug in zijn schulp. Hij had geloof in God en snelt naar Goliath toe en verklaart de overwinning vooraf.

Hij geeft hierbij God de eer en vertelt dat hij in de Naam van de Heer komt. David had de overwinning nog niet behaald maar sprak heel vrijmoedig over de uitkomst van het gevecht: Ik zal u verslaan en uw hoofd van u wegnemen. De strijd is van de Heer en Hij zal u in onze hand geven.
David vertrouwde op God. Hij wist dat God aan zijn kant stond.

Geloof spreekt voordat het ziet. Geloof spreekt op grond van wie God is, van wat Hij heeft gezegd en beloofd. Maar ook je lichaam spreekt, je hartstochten spreken, mensen spreken, omstandigheden spreken, de wereld om je heen spreekt. Voortdurend wordt er tot je gesproken.

Leer terug te spreken in geloof (met overtuiging) en met de waarheid van Gods Woord. Wacht niet met spreken totdat je het resultaat hebt gezien, maar verklaar de overwinning vooraf. Zegt je lichaam: 'je bent ziek', antwoordt dan: 'door zijn striemen ben ik genezen'. Zeggen mensen: 'je bent waardeloos', antwoordt dan: 'ik ben Gods geliefde kind'. Als de duivel je veroordeelt, antwoordt dan: 'in Christus is er geen veroordeling'.

Laat de waarheid van Gods Woord je diepste overtuiging zijn en spreek het. Dan zul je de overwinning ook zien.

Nieuw?

MP3-preken