Home

Agenda

In Gods tegenwoordigheid
wo 17 jan 2018 - 19:30 uur
Stilte, gebed en ontvangen
Vrijdagochtendgebed
vr 19 jan 2018 - 05:30 uur
Een uur gebed tot 6:30 uur
Samenkomst
zo 21 jan 2018 - 10:00 uur
Spreker:
Worship en Prayer avond
wo 24 jan 2018 - 19:30 uur
Ontmoeting met koffie, aanbidding en gebed
Vrijdagochtendgebed
vr 26 jan 2018 - 05:30 uur
Een uur gebed tot 6:30 uur
Samenkomst
zo 28 jan 2018 - 10:00 uur
Spreker:
Open gebedsgroep
ma 29 jan 2018 - 19:30 uur
Kort onderwijs en gebed

Even voorstellen...

Wij zijn een enthousiaste en open familiekerk en heten je van harte welkom!
We willen je graag ontmoeten. Je bent kostbaar en je hebt een bestemming. God heeft een plan voor jouw leven!

Mocht je je thuisvoelen bij ons, dan willen we je graag helpen om je bestemming te vinden. Ook kun je met jouw unieke gaven en talenten anderen helpen hun bestemming te vinden. God wil jou gebruiken om Zijn Koninkrijk hier op aarde te bouwen.

Op deze site vind je veel informatie, maar mocht je niet vinden wat je zoekt, neem dan gerust contact met ons op:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | 06-12586334

De sluier verdwijnt door geloof in Christus (2 Ko 3:13-16)

benvanmierlo.jpg

2 Korinthiërs 3:13-16 (Het Boek)
13 Dat is een groot verschil met Mozes, die een doek over zijn hoofd droeg, zodat de Israëlieten niet zouden zien dat de glans langzaam van zijn gezicht verdween.
14 Niet alleen het gezicht van Mozes was bedekt, maar ook de gedachten en het inzicht van de mensen. Zelfs nu nog ligt er, als uit de Boeken wordt voorgelezen, over de gedachten van de Joden een dikke sluier; zij begrijpen niet wat er eigenlijk staat. Want deze sluier van onbegrip wordt alleen weggenomen door het geloof in Jezus Christus.
15 Ja, ook in deze tijd zijn zij verblind, als zij lezen wat Mozes geschreven heeft.
16 Maar als iemand zich tot de Here bekeert, wordt die sluier weggenomen.

De glans van het Oude Verbond was maar tijdelijk. Het gezicht van Mozes straalde maar even. De offers onder het Oude Verbond bedekte de zonde maar nam de zonde niet weg. Het probleem van de zonde ging dieper dan je niet houden aan regels en wetten en konden dus nooit opgelost worden door regels en wetten. Het zat in het hart van de mens. De mens had een nieuw hart nodig.

Nog steeds verwachten mensen het van het Oude Verbond. Wanneer je naar religies kijkt, dan zie je dat het eigenlijk steeds gaat om wat de mens voor God moet doen. Als je goed je best doet, als je een goed leven leidt, als je goede daden overvloediger zijn dan je slechte daden, als je trouw offers brengt, als je genoeg mediteert, als je jezelf kastijdt, als je..., dan heb je een kans dat je in de hemel komt.
Bij het Nieuwe Verbond gaat het om wat Christus voor ons heeft gedaan. Hij heeft de straf gedragen. Hij heeft eeuwig leven voor ons verworven. En Hij biedt het ons aan. Als je het in geloof aanneemt, is het voor jou. Dit is niet te vatten voor een mens die zo gericht is op zijn eigen prestaties.
Je kunt het ook alleen zien en begrijpen, als je je trots opzij zet en in dankbaarheid aanvaardt wat Jezus voor jou heeft gedaan. Dat is bekering. Dan gaat er een wereld voor je open, namelijk het Koninkrijk van God. Je gaat het zien en alle zegeningen van dat Koninkrijk worden jouw deel.

Johannes 15:7 (Nieuwe Bijbelvertaling)

7 Als jullie in mij blijven en mijn woorden in jullie, kun je vragen wat je wilt en het zal gebeuren.

 

De sleutel om te zien gebeuren wat je wilt, zit in het eerste gedeelte van het vers. Wat betekent het dat je in Hem blijft en dat zijn woorden in jou blijven?

Jezus wandelde in volmaakte eenheid met zijn Vader. Hij sprak wat Hij de Vader hoorde spreken en deed wat Hij de Vader zag doen. Jezus vroeg dus alleen dat wat de Vader ook wilde en daardoor werden zijn gebeden altijd verhoord.

 

God kan geen eenheid vormen met ongeduld, hoogmoed, jaloersheid, leugen, hebzucht en ander zonden. Wanneer wij deze dingen in ons hart koesteren, beïnvloedt dat wat en hoe wij bidden. We bidden dan vanuit onze hartstochten, vanuit ons 'vlees'. Jakobus 3:1-3 zegt dat we dan niet kunnen ontvangen. God is niet zo en kan zich er niet aan verbinden.

 

Wanneer we naar het natuurlijke kijken, naar de wereld om ons heen of naar onze oude mens, worden we vaak geconfronteerd met ongeloof, angst en veroordeling. Dat is geen basis waarop God met zijn leven door ons kan stromen. God is een God van geloof. Bij Hem is alles mogelijk. Hij is gekomen om leven en overvloed te geven.

 

Daarom zegt de Bijbel dat we vernieuwd moeten worden in ons denken. Net als Jezus behoren we te gaan denken zoals God denkt en te spreken zoals God spreekt. De waarheid van Gods Woord maakt ons vrij. Het brengt ons naar Gods niveau.

 

Jezus heeft het over 'blijven', niet over 'even langskomen'. Het betekent dat we Gods Woord voortdurend voor ogen houden. En dat we steeds bewust zijn van wie we zijn in Christus. Dat maakt dat we niet heen en weer geslingerd worden door de wereld om ons heen of door onze eigen emoties, maar dan zijn we één met Hem. We vragen overeenkomstig zijn Woord en wil en zien het (vroeger of later) ook gebeuren.

Nieuw?

MP3-preken