Home

Agenda

In Gods tegenwoordigheid
wo 17 jan 2018 - 19:30 uur
Stilte, gebed en ontvangen
Vrijdagochtendgebed
vr 19 jan 2018 - 05:30 uur
Een uur gebed tot 6:30 uur
Samenkomst
zo 21 jan 2018 - 10:00 uur
Spreker:
Worship en Prayer avond
wo 24 jan 2018 - 19:30 uur
Ontmoeting met koffie, aanbidding en gebed
Vrijdagochtendgebed
vr 26 jan 2018 - 05:30 uur
Een uur gebed tot 6:30 uur
Samenkomst
zo 28 jan 2018 - 10:00 uur
Spreker:
Open gebedsgroep
ma 29 jan 2018 - 19:30 uur
Kort onderwijs en gebed

Even voorstellen...

Wij zijn een enthousiaste en open familiekerk en heten je van harte welkom!
We willen je graag ontmoeten. Je bent kostbaar en je hebt een bestemming. God heeft een plan voor jouw leven!

Mocht je je thuisvoelen bij ons, dan willen we je graag helpen om je bestemming te vinden. Ook kun je met jouw unieke gaven en talenten anderen helpen hun bestemming te vinden. God wil jou gebruiken om Zijn Koninkrijk hier op aarde te bouwen.

Op deze site vind je veel informatie, maar mocht je niet vinden wat je zoekt, neem dan gerust contact met ons op:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | 06-12586334

Woord van wijsheid en woord van kennis (1 Ko 12:8)

benvanmierlo.jpg

1 Korinthiërs 12:8 (Herziene Statenvertaling)
8 Want aan de één wordt door de Geest een woord van wijsheid gegeven en aan de ander een woord van kennis, door dezelfde Geest

Alle gaven zijn bovennatuurlijk. Je kunt ze niet aanleren of uit jezelf ontwikkelen. Je kunt wel leren om een beter kanaal te zijn van de gaven van de Geest. Je leert dan beter samenwerken met de Heilige Geest. Liefde en geloof zijn goede dragers van de gaven. Elke gave vraagt altijd om samenwerking tussen God en de mens. Gaven overlappen elkaar en functioneren vaak in combinatie met elkaar. Het gaat er ook niet om dat we alles exact kunnen benoemen. Het gaat erom dat ze functioneren tot eer van God. Het is dezelfde Geest die de verschillende gaven geeft en Hij doet het op de manier zoals Hij wil.

De Heilige Geest kan bijvoorbeeld iemand kennis geven over iets of iemand om zo te helpen het hart van de ander te bereiken en het Koninkrijk van God te verspreiden. Het is dan geen aangeleerde kennis, maar iets wat je weet terwijl je het niet had kunnen weten. Dat is een woord van kennis.
Jezus wist bijvoorbeeld van de Samaritaanse vrouw bij de put dat ze vijf mannen had gehad en dat degene die ze nu had, haar man niet was (Johannes 4:17-19). Daarop erkende de vrouw dat Hij een profeet was. .

Een woord van wijsheid is wijsheid om met kennis om te gaan. Je weet hoe je iets moet toepassen tot bouw van het Koninkrijk van God. Dat kan ook een bovennatuurlijke wijsheid zijn om jezelf of anderen te bscherming.
Toen mensen een overspelige vrouw bij Jezus brachten om te stenigen, schreef Jezus op de grond en zei niets. Toen ze bleven aandringen om Hem de vrouw te laten veroordelen, zei Jezus: Wie zonder zonde is, mag de eerste steen werpen. Ze dropen allemaal af. Jezus had hen geconfronteerd met hun huichelarij (Johannes 8:1-11).
Van Stefanus staat er dat zij niet in staat waren de wijsheid en de Geest, door Wie hij sprak, te weerstaan (handelingen 6:10).

Woorden van wijsheid en kennis ontvangt een gelovige ook vaak zonder dat hij het zelf door heeft. De Heilige Geest woont tenslotte in je. Je hoeft het niet te kunnen benoemen. Bij het gesprek van Jezus met de Samaritaanse vrouw staat niet dat Hij een woord van kennis kreeg. Woorden van kennis en wijsheid zijn een middel om het hart van die ander te bereiken.

Johannes 15:7 (Nieuwe Bijbelvertaling)

7 Als jullie in mij blijven en mijn woorden in jullie, kun je vragen wat je wilt en het zal gebeuren.

 

De sleutel om te zien gebeuren wat je wilt, zit in het eerste gedeelte van het vers. Wat betekent het dat je in Hem blijft en dat zijn woorden in jou blijven?

Jezus wandelde in volmaakte eenheid met zijn Vader. Hij sprak wat Hij de Vader hoorde spreken en deed wat Hij de Vader zag doen. Jezus vroeg dus alleen dat wat de Vader ook wilde en daardoor werden zijn gebeden altijd verhoord.

 

God kan geen eenheid vormen met ongeduld, hoogmoed, jaloersheid, leugen, hebzucht en ander zonden. Wanneer wij deze dingen in ons hart koesteren, beïnvloedt dat wat en hoe wij bidden. We bidden dan vanuit onze hartstochten, vanuit ons 'vlees'. Jakobus 3:1-3 zegt dat we dan niet kunnen ontvangen. God is niet zo en kan zich er niet aan verbinden.

 

Wanneer we naar het natuurlijke kijken, naar de wereld om ons heen of naar onze oude mens, worden we vaak geconfronteerd met ongeloof, angst en veroordeling. Dat is geen basis waarop God met zijn leven door ons kan stromen. God is een God van geloof. Bij Hem is alles mogelijk. Hij is gekomen om leven en overvloed te geven.

 

Daarom zegt de Bijbel dat we vernieuwd moeten worden in ons denken. Net als Jezus behoren we te gaan denken zoals God denkt en te spreken zoals God spreekt. De waarheid van Gods Woord maakt ons vrij. Het brengt ons naar Gods niveau.

 

Jezus heeft het over 'blijven', niet over 'even langskomen'. Het betekent dat we Gods Woord voortdurend voor ogen houden. En dat we steeds bewust zijn van wie we zijn in Christus. Dat maakt dat we niet heen en weer geslingerd worden door de wereld om ons heen of door onze eigen emoties, maar dan zijn we één met Hem. We vragen overeenkomstig zijn Woord en wil en zien het (vroeger of later) ook gebeuren.

Nieuw?

MP3-preken