Home

Agenda

In Gods tegenwoordigheid
wo 17 jan 2018 - 19:30 uur
Stilte, gebed en ontvangen
Vrijdagochtendgebed
vr 19 jan 2018 - 05:30 uur
Een uur gebed tot 6:30 uur
Samenkomst
zo 21 jan 2018 - 10:00 uur
Spreker:
Worship en Prayer avond
wo 24 jan 2018 - 19:30 uur
Ontmoeting met koffie, aanbidding en gebed
Vrijdagochtendgebed
vr 26 jan 2018 - 05:30 uur
Een uur gebed tot 6:30 uur
Samenkomst
zo 28 jan 2018 - 10:00 uur
Spreker:
Open gebedsgroep
ma 29 jan 2018 - 19:30 uur
Kort onderwijs en gebed

Even voorstellen...

Wij zijn een enthousiaste en open familiekerk en heten je van harte welkom!
We willen je graag ontmoeten. Je bent kostbaar en je hebt een bestemming. God heeft een plan voor jouw leven!

Mocht je je thuisvoelen bij ons, dan willen we je graag helpen om je bestemming te vinden. Ook kun je met jouw unieke gaven en talenten anderen helpen hun bestemming te vinden. God wil jou gebruiken om Zijn Koninkrijk hier op aarde te bouwen.

Op deze site vind je veel informatie, maar mocht je niet vinden wat je zoekt, neem dan gerust contact met ons op:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | 06-12586334

Breedte, lengte, diepte en hoogte van Gods liefde (Ef 3:18-19)

benvanmierlo.jpg

Efeziërs 3:18-19 (Herziene Statenvertaling)
18 opdat u ten volle zou kunnen begrijpen, met alle heiligen, wat de breedte en lengte en diepte en hoogte is,
19 en u de liefde van Christus zou kennen, die de kennis te boven gaat, opdat u vervuld zou worden tot heel de volheid van God.

Slechts samen met alle heiligen kunnen we begrijpen wat de breedte, lengte, diepte en hoogte van Gods liefde is. God is te groot om door een stroming, denominatie, kerkgenootschap, beweging begrepen te worden. Samen met alle heiligen kunnen we slechts de liefde van God bevatten. Iedere gelovige heeft een deeltje van Gods liefde. De een is herderlijk, de ander een leraar, weer een ander is profetisch en dan heb je ook nog evangelisten en apostelen. De een houdt van dienen, de ander is bezig met leiding geven. De een richt zich op het Woord, de ander op het werk van de Heilige Geest. Voor sommigen is aanbidding het belangrijkste, voor een ander komt de prediking van het Woord op de eerste plaats. Je hebt huisgemeenten, megakerken en alles ertussen in. Een mens kan al deze facetten van God niet tegelijk bevatten en vaak ook niet tegelijk waarderen. We zijn beperkt. We geloven stellig in de bediening en gave die wij zelf hebben ontvangen en hebben soms moeite met de bediening en gave van een ander. Het kan soms zo anders zijn en zelfs tegenovergesteld lijken.

Hoe meer we Gods liefde leren kennen, hoe meer ruimte en genade we hebben voor de mensen om ons heen (en voor ons zelf). We gaan dan genieten van al die verschillende facetten van God. We weten dat God van ons houdt en wat Hij ons heeft gegeven. We hoeven niet te zijn als anderen. Mensen met heel andere inzichten of gaven en bedieningen zijn geen bedreiging meer. We leren van die ander en verwonderen ons over de veelkleurigheid van God.

De liefde van God gaat onze kennis te boven. God wil dat we Zijn liefde kennen want dat is de sleutel tot heel de volheid van God. Als enkeling kunnen we nooit de volheid van God bevatten. Daarvoor hebben we elkaar nodig. Leer te genieten van de breedte, lengte, diepte en hoogte van de liefde van Christus.


Johannes 15:7 (Nieuwe Bijbelvertaling)

7 Als jullie in mij blijven en mijn woorden in jullie, kun je vragen wat je wilt en het zal gebeuren.

 

De sleutel om te zien gebeuren wat je wilt, zit in het eerste gedeelte van het vers. Wat betekent het dat je in Hem blijft en dat zijn woorden in jou blijven?

Jezus wandelde in volmaakte eenheid met zijn Vader. Hij sprak wat Hij de Vader hoorde spreken en deed wat Hij de Vader zag doen. Jezus vroeg dus alleen dat wat de Vader ook wilde en daardoor werden zijn gebeden altijd verhoord.

 

God kan geen eenheid vormen met ongeduld, hoogmoed, jaloersheid, leugen, hebzucht en ander zonden. Wanneer wij deze dingen in ons hart koesteren, beïnvloedt dat wat en hoe wij bidden. We bidden dan vanuit onze hartstochten, vanuit ons 'vlees'. Jakobus 3:1-3 zegt dat we dan niet kunnen ontvangen. God is niet zo en kan zich er niet aan verbinden.

 

Wanneer we naar het natuurlijke kijken, naar de wereld om ons heen of naar onze oude mens, worden we vaak geconfronteerd met ongeloof, angst en veroordeling. Dat is geen basis waarop God met zijn leven door ons kan stromen. God is een God van geloof. Bij Hem is alles mogelijk. Hij is gekomen om leven en overvloed te geven.

 

Daarom zegt de Bijbel dat we vernieuwd moeten worden in ons denken. Net als Jezus behoren we te gaan denken zoals God denkt en te spreken zoals God spreekt. De waarheid van Gods Woord maakt ons vrij. Het brengt ons naar Gods niveau.

 

Jezus heeft het over 'blijven', niet over 'even langskomen'. Het betekent dat we Gods Woord voortdurend voor ogen houden. En dat we steeds bewust zijn van wie we zijn in Christus. Dat maakt dat we niet heen en weer geslingerd worden door de wereld om ons heen of door onze eigen emoties, maar dan zijn we één met Hem. We vragen overeenkomstig zijn Woord en wil en zien het (vroeger of later) ook gebeuren.

Nieuw?

MP3-preken