Home

Agenda

Samenkomst
zo 17 dec 2017 - 10:00 uur
Spreker: Anton Doornenbal
Samenkomst
zo 24 dec 2017 - 10:00 uur
Spreker:
Kerstdienst
ma 25 dec 2017 - 10:00 uur
Spreker: Henri Hupscher
Samenkomst
zo 31 dec 2017 - 10:00 uur
Spreker: Ruth en Ben van Mierlo
Samenkomst
zo 7 jan 2018 - 10:00 uur
Spreker: Kandra Tamme
Samenkomst
zo 14 jan 2018 - 10:00 uur
Spreker:
Food & Fellowship

2017Kerst

Alles is mogelijk voor wie gelooft (Mk 9:22-24)

benvanmierlo.jpg

Markus 9:22-24 (Herziene Statenvertaling)
22 En vaak heeft hij hem ook in het vuur en in het water geworpen om hem om te brengen; maar als U iets kunt, wees dan met innerlijke ontferming bewogen over ons en help ons.
23 En Jezus zei tegen hem: Als u kunt geloven, alle dingen zijn mogelijk voor wie gelooft.
24 En meteen riep de vader van het kind onder tranen: Ik geloof, Heere! Kom mijn ongeloof te hulp.

Een man brengt zijn zoon bij Jezus. Zijn zoon heeft een onreine geest. Hij had zijn zoon eerst bij de leerlingen van Jezus gebracht maar deze hadden hem niet kunnen helpen.

Nu komt hij bij Jezus en zegt: als U iets kunt, help ons dan. Maar Jezus speelt de bal terug en zegt: Als u kunt geloven, is alles mogelijk. Natuurlijk is God in staat om te helpen. Daar gaat het niet om. Het punt is: kun jij geloven? Dan zijn alle dingen mogelijk.

De man erkent dat het probleem aan zijn kant ligt en zegt: ik geloof, kom mijn ongeloof te hulp. De man was misschien gaan twijfelen doordat de leerlingen hem niet hadden kunnen helpen. Hij had het gediscussieer van de schriftgeleerden en de leerlingen van Jezus gehoord. Ongeloof brengt altijd discussie teweeg. Het wordt dan theorie. We gaan erover praten. Geloof hoort en doet. Ongeloof hoort en discussieert.

Het was voldoende voor Jezus dat de man zijn wil om te geloven uitsprak. Jezus heeft iets van ons nodig om in ons leven te mogen en kunnen werken. Jezus is voor de gehele wereld gestorven, maar het plaatsvervangend offer geldt niet automatisch voor iedereen. Niet iedereen is automatisch vrij. Jezus is voor de gehele wereld gestorven opdat een ieder die in Hem gelooft, niet verloren gaat maar eeuwig leven heeft. Het gaat dus wel degelijk om ons geloof.

Kies ervoor om het Woord van God, de Bijbel, te geloven en ga het belijden. Ook al ervaar je het nog niet helemaal of zelfs helemaal nog niet. Geloof komt door het horen van de waarheid en het helpt ook door die waarheid zelf uit te spreken.

Nieuw?

MP3-preken