Home

Agenda

Samenkomst
zo 22 okt 2017 - 10:00 uur
Spreker: Astrid Feddes
Samenkomst
zo 29 okt 2017 - 10:00 uur
Spreker: Esther Brouwer
Samenkomst
zo 5 nov 2017 - 10:00 uur
Spreker:
CGT 1
di 7 nov 2017 - 19:30 uur
Connect Groepleiders Training 1
Samenkomst
zo 12 nov 2017 - 10:00 uur
Spreker: Daniel Renger
CGT 2
di 14 nov 2017 - 19:30 uur
Connect Groepleiders Training 2

Even voorstellen...

Wij zijn een enthousiaste en open familiekerk en heten je van harte welkom!
We willen je graag ontmoeten. Je bent kostbaar en je hebt een bestemming. God heeft een plan voor jouw leven!

Mocht je je thuisvoelen bij ons, dan willen we je graag helpen om je bestemming te vinden. Ook kun je met jouw unieke gaven en talenten anderen helpen hun bestemming te vinden. God wil jou gebruiken om Zijn Koninkrijk hier op aarde te bouwen.

Op deze site vind je veel informatie, maar mocht je niet vinden wat je zoekt, neem dan gerust contact met ons op:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | 06-12586334

Alles is mogelijk voor wie gelooft (Mk 9:22-24)

benvanmierlo.jpg

Markus 9:22-24 (Herziene Statenvertaling)
22 En vaak heeft hij hem ook in het vuur en in het water geworpen om hem om te brengen; maar als U iets kunt, wees dan met innerlijke ontferming bewogen over ons en help ons.
23 En Jezus zei tegen hem: Als u kunt geloven, alle dingen zijn mogelijk voor wie gelooft.
24 En meteen riep de vader van het kind onder tranen: Ik geloof, Heere! Kom mijn ongeloof te hulp.

Een man brengt zijn zoon bij Jezus. Zijn zoon heeft een onreine geest. Hij had zijn zoon eerst bij de leerlingen van Jezus gebracht maar deze hadden hem niet kunnen helpen.

Nu komt hij bij Jezus en zegt: als U iets kunt, help ons dan. Maar Jezus speelt de bal terug en zegt: Als u kunt geloven, is alles mogelijk. Natuurlijk is God in staat om te helpen. Daar gaat het niet om. Het punt is: kun jij geloven? Dan zijn alle dingen mogelijk.

De man erkent dat het probleem aan zijn kant ligt en zegt: ik geloof, kom mijn ongeloof te hulp. De man was misschien gaan twijfelen doordat de leerlingen hem niet hadden kunnen helpen. Hij had het gediscussieer van de schriftgeleerden en de leerlingen van Jezus gehoord. Ongeloof brengt altijd discussie teweeg. Het wordt dan theorie. We gaan erover praten. Geloof hoort en doet. Ongeloof hoort en discussieert.

Het was voldoende voor Jezus dat de man zijn wil om te geloven uitsprak. Jezus heeft iets van ons nodig om in ons leven te mogen en kunnen werken. Jezus is voor de gehele wereld gestorven, maar het plaatsvervangend offer geldt niet automatisch voor iedereen. Niet iedereen is automatisch vrij. Jezus is voor de gehele wereld gestorven opdat een ieder die in Hem gelooft, niet verloren gaat maar eeuwig leven heeft. Het gaat dus wel degelijk om ons geloof.

Kies ervoor om het Woord van God, de Bijbel, te geloven en ga het belijden. Ook al ervaar je het nog niet helemaal of zelfs helemaal nog niet. Geloof komt door het horen van de waarheid en het helpt ook door die waarheid zelf uit te spreken.

Nieuw?

MP3-preken