Home

Agenda

Samenkomst
zo 24 sep 2017 - 10:00 uur
Groeitraject 'Een verschil maken' / Stap 3 - Dien anderen
Samenkomst
zo 1 okt 2017 - 10:00 uur
Spreker:
Groeitraject - Stap 1
di 3 okt 2017 - 19:30 uur
Groeitraject - Stap 1: Volg Jezus
Samenkomst
zo 8 okt 2017 - 10:00 uur
Spreker: Jaap Kooy
Groeitraject - Stap 2
di 10 okt 2017 - 19:30 uur
Groeitraject - Stap 2: Raak Betrokken
Samenkomst
zo 15 okt 2017 - 10:00 uur
Spreker:
Groeitraject - Stap 3
di 17 okt 2017 - 19:30 uur
Groeitraject - Stap 3: Dien Anderen

Start Seizoen September 2017

Gebed met dankzeggen = leven zonder zorgen (Fi 4:6-7)

benvanmierlo.jpg

Fillipenzen 4:6-7 (Herziene Statenvertaling)
6 Wees in geen ding bezorgd, maar laat uw verlangens in alles, door bidden en smeken, met dankzegging bekend worden bij God;
7 en de vrede van God, die alle begrip te boven gaat, zal uw harten en uw gedachten bewaken in Christus Jezus.

Er komen problemen op je af. Bepaalde moeilijke situaties doen zich voor. Wat moet je doen als gedachten van zorgen op je afkomen? In alles kunnen we onze verlangens bij God bekendmaken door te bidden en smeken. Smeken betekent 'ernstig verzoeken'. Het betekent niet dat je God moet overhalen. Hij houdt van je en wil je alles geven.

Je kunt over je problemen gaan piekeren. Je kunt ze voortdurend door je hoofd laten gaan. Daar kan God niet op reageren. Door ze in gebed aan Hem te vertellen, geef je Hem als het ware toestemming om ervoor te zorgen. Je legt het in zijn handen. Je laat het in geloof los en dat laat je zien door je dankbaarheid. Je dankt Hem al bij voorbaat voor zijn zorg en antwoord.

Sommige zaken breng je een keer in gebed en laat je los. Andere zaken blijven op je afkomen. Dan is het goed dat je je geloof versterkt door het Woord van God. Kijk naar de beloften in zijn Woord die betrekking hebben op dat specifieke probleem. Wanneer je leert in alles Hem te betrekken en te vertrouwen, zul je steeds meer de vrede van God blijvend ervaren in je leven.

De vrede van God gaat alle verstand te boven. Dit betekent dat je rustig kunt blijven terwijl alles om je heen onrustig is. Jezus sliep in de boot terwijl het stormde. Je ervaart geen vrede omdat alle omstandigheden perfect zijn, maar omdat God bij je is. Hij is je Schuilplaats. Je bent in Hem geborgen. Hij zorgt voor je. Je bent zijn geliefde kind.

Nieuw?

MP3-preken