Home

Agenda

Samenkomst
zo 24 sep 2017 - 10:00 uur
Groeitraject 'Een verschil maken' / Stap 3 - Dien anderen
Samenkomst
zo 1 okt 2017 - 10:00 uur
Spreker:
Groeitraject - Stap 1
di 3 okt 2017 - 19:30 uur
Groeitraject - Stap 1: Volg Jezus
Samenkomst
zo 8 okt 2017 - 10:00 uur
Spreker: Jaap Kooy
Groeitraject - Stap 2
di 10 okt 2017 - 19:30 uur
Groeitraject - Stap 2: Raak Betrokken
Samenkomst
zo 15 okt 2017 - 10:00 uur
Spreker:
Groeitraject - Stap 3
di 17 okt 2017 - 19:30 uur
Groeitraject - Stap 3: Dien Anderen

Start Seizoen September 2017

Op Uw Woord! (Lk 5:4-6)

benvanmierlo.jpg

Lukas 5:4-6 (Herziene Statenvertaling)
4 Toen Hij ophield met spreken, zei Hij tegen Simon: Vaar naar het diepe gedeelte en werp uw netten uit om te vangen.
5 Maar Simon antwoordde en zei tegen Hem: Meester, wij hebben heel de nacht gewerkt en niets gevangen, maar op Uw woord zal ik het net uitwerpen.
6 En nadat zij dat gedaan hadden, vingen zij een grote hoeveelheid vissen en hun net begon te scheuren.

Simon en zijn metgezellen waren ervaren vissers. Ze hadden heel de nacht gewerkt en niets gevangen. Nu vraagt Jezus hem om opnieuw te gaan vissen.
Simon heeft nu de keus. Hij is een ervaren visser. Jezus is de Zoon van een timmerman. Maar Simon noemt Hem 'Meester'. Hij kiest ervoor om Jezus te gehoorzamen en op grond van Zijn Woord opnieuw de netten uit te gooien. Het resultaat was een enorme visvangst!

Hier zien we geloof in werking. Naar wie luister je? Wie maakt dat jij iets gaat doen? Wie zet jou in beweging? Dat is de persoon waar jij in gelooft.
God had tegen Adam en Eva gezegd: eet niet. De slang zei: je kunt gerust eten. Adam en Eva luisterden naar de slang en geloofden de slang. Hun geloof was te zien doordat ze in actie kwamen op grond van wat de slang zei. Ze aten van de verboden vrucht. Ze gehoorzaamden de slang en die werd toen hun meester.

Simon luistert naar de woorden van Jezus en gaat over tot actie op grond van wat Jezus zegt. Het eerste wat belangrijk is, is dat we de Meester horen spreken. We hebben het Woord van God, de Bijbel. Daardoor leren we de Meester kennen. Het staat vol beloften en waarheden. Neem, net als Simon, een besluit om het Woord te geloven, meer dan je omstandigheden of je eigen ervaring.

Ga vervolgens handelen op grond van dat Woord. Laat het Woord van God jou in beweging zetten. Daardoor geef je de Meester de gelegenheid om een wonder te doen. Hij kan dan doen wat Hij heeft beloofd.

Nieuw?

MP3-preken