Home

Agenda

Samenkomst
zo 17 dec 2017 - 10:00 uur
Spreker: Anton Doornenbal
Samenkomst
zo 24 dec 2017 - 10:00 uur
Spreker:
Kerstdienst
ma 25 dec 2017 - 10:00 uur
Spreker: Henri Hupscher
Samenkomst
zo 31 dec 2017 - 10:00 uur
Spreker: Ruth en Ben van Mierlo
Samenkomst
zo 7 jan 2018 - 10:00 uur
Spreker: Kandra Tamme
Samenkomst
zo 14 jan 2018 - 10:00 uur
Spreker:
Food & Fellowship

2017Kerst

Een rotsvast geloof (Hb 11:17-10)

benvanmierlo.jpg

Hebreeën 11:17-19 (Herziene Statenvertaling)
17 Door het geloof heeft Abraham, toen hij door God op de proef gesteld werd, Izak geofferd. En hij, die de beloften ontvangen had, heeft zijn eniggeborene geofferd.
18 Tegen hem was gezegd: Dat van Izak zal uw nageslacht genoemd worden. Hij overlegde bij zichzelf dat God bij machte was hem zelfs uit de doden op te wekken.
19 En hij kreeg hem als het ware daaruit ook terug.

Na zo'n 25 jaar kreeg Abraham eindelijk Izak, de zoon die hem door God was beloofd. God had tegen Abraham gezegd dat hij door deze zoon een heel grote familie zou krijgen. Natuurlijk was Abraham heel blij en dankbaar.

Het kind groeide op en op een gegeven moment sprak God opnieuw tot Abraham. Hij vroeg hem nu om zijn zoon Izak te offeren op de berg Moria. Maar deze zoon was juist het antwoord op Gods belofte! Toch ging Abraham niet twijfelen of discussiëren. Hij riep geen 'ja, maar'. Hij ging 's morgens vroeg direct op pad om te gehoorzamen. Abraham vertrouwde God meer dan zijn eigen verstand en gevoelens. Hij vertrouwde God niet alleen als hij het begreep of ervaarde. De zegen van God gaat in werking als wij Hem vertrouwen en als gevolg van dat vertrouwen ook gehoorzamen.

Geloof (vertrouwen) en gehoorzaamheid gaan samen. Als iemand je vertelt dat er een schat in je achtertuin begraven ligt en je gelooft dat, dan ga je zoeken. Als je het niet gelooft, kun je misschien wel (uit beleefdheid) zeggen dat je het gelooft, maar je zult niet in actie komen. Abraham vertrouwde God en kwam in actie. Hij wist dat als hij gehoorzaamde, God voor de rest zou zorgen.

Abraham hield zelfs niet krampachtig vast aan de vervulling van de belofte en was bereid deze weer aan God terug te geven. Hij verheugde zich in de eerste plaats in God. Hij overlegde bij zichzelf dat God bij machte was Izak uit de doden op te wekken. Dit is een voorbeeld van een rotsvast vertrouwen. God heeft alle macht, wijsheid en liefde. Je kunt Hem echt vertrouwen. Luister naar Hem en doe wat Hij zegt en God zorgt voor de rest. Hoe zit het met jouw vertrouwen?

Nieuw?

MP3-preken