Home

Agenda

Samenkomst
zo 22 okt 2017 - 10:00 uur
Spreker: Astrid Feddes
Samenkomst
zo 29 okt 2017 - 10:00 uur
Spreker: Esther Brouwer
Samenkomst
zo 5 nov 2017 - 10:00 uur
Spreker:
CGT 1
di 7 nov 2017 - 19:30 uur
Connect Groepleiders Training 1
Samenkomst
zo 12 nov 2017 - 10:00 uur
Spreker: Daniel Renger
CGT 2
di 14 nov 2017 - 19:30 uur
Connect Groepleiders Training 2

Even voorstellen...

Wij zijn een enthousiaste en open familiekerk en heten je van harte welkom!
We willen je graag ontmoeten. Je bent kostbaar en je hebt een bestemming. God heeft een plan voor jouw leven!

Mocht je je thuisvoelen bij ons, dan willen we je graag helpen om je bestemming te vinden. Ook kun je met jouw unieke gaven en talenten anderen helpen hun bestemming te vinden. God wil jou gebruiken om Zijn Koninkrijk hier op aarde te bouwen.

Op deze site vind je veel informatie, maar mocht je niet vinden wat je zoekt, neem dan gerust contact met ons op:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | 06-12586334

Een rotsvast geloof (Hb 11:17-10)

benvanmierlo.jpg

Hebreeën 11:17-19 (Herziene Statenvertaling)
17 Door het geloof heeft Abraham, toen hij door God op de proef gesteld werd, Izak geofferd. En hij, die de beloften ontvangen had, heeft zijn eniggeborene geofferd.
18 Tegen hem was gezegd: Dat van Izak zal uw nageslacht genoemd worden. Hij overlegde bij zichzelf dat God bij machte was hem zelfs uit de doden op te wekken.
19 En hij kreeg hem als het ware daaruit ook terug.

Na zo'n 25 jaar kreeg Abraham eindelijk Izak, de zoon die hem door God was beloofd. God had tegen Abraham gezegd dat hij door deze zoon een heel grote familie zou krijgen. Natuurlijk was Abraham heel blij en dankbaar.

Het kind groeide op en op een gegeven moment sprak God opnieuw tot Abraham. Hij vroeg hem nu om zijn zoon Izak te offeren op de berg Moria. Maar deze zoon was juist het antwoord op Gods belofte! Toch ging Abraham niet twijfelen of discussiëren. Hij riep geen 'ja, maar'. Hij ging 's morgens vroeg direct op pad om te gehoorzamen. Abraham vertrouwde God meer dan zijn eigen verstand en gevoelens. Hij vertrouwde God niet alleen als hij het begreep of ervaarde. De zegen van God gaat in werking als wij Hem vertrouwen en als gevolg van dat vertrouwen ook gehoorzamen.

Geloof (vertrouwen) en gehoorzaamheid gaan samen. Als iemand je vertelt dat er een schat in je achtertuin begraven ligt en je gelooft dat, dan ga je zoeken. Als je het niet gelooft, kun je misschien wel (uit beleefdheid) zeggen dat je het gelooft, maar je zult niet in actie komen. Abraham vertrouwde God en kwam in actie. Hij wist dat als hij gehoorzaamde, God voor de rest zou zorgen.

Abraham hield zelfs niet krampachtig vast aan de vervulling van de belofte en was bereid deze weer aan God terug te geven. Hij verheugde zich in de eerste plaats in God. Hij overlegde bij zichzelf dat God bij machte was Izak uit de doden op te wekken. Dit is een voorbeeld van een rotsvast vertrouwen. God heeft alle macht, wijsheid en liefde. Je kunt Hem echt vertrouwen. Luister naar Hem en doe wat Hij zegt en God zorgt voor de rest. Hoe zit het met jouw vertrouwen?

Nieuw?

MP3-preken