Home

Agenda

Samenkomst
zo 22 okt 2017 - 10:00 uur
Spreker: Astrid Feddes
Samenkomst
zo 29 okt 2017 - 10:00 uur
Spreker: Esther Brouwer
Samenkomst
zo 5 nov 2017 - 10:00 uur
Spreker:
CGT 1
di 7 nov 2017 - 19:30 uur
Connect Groepleiders Training 1
Samenkomst
zo 12 nov 2017 - 10:00 uur
Spreker: Daniel Renger
CGT 2
di 14 nov 2017 - 19:30 uur
Connect Groepleiders Training 2

Even voorstellen...

Wij zijn een enthousiaste en open familiekerk en heten je van harte welkom!
We willen je graag ontmoeten. Je bent kostbaar en je hebt een bestemming. God heeft een plan voor jouw leven!

Mocht je je thuisvoelen bij ons, dan willen we je graag helpen om je bestemming te vinden. Ook kun je met jouw unieke gaven en talenten anderen helpen hun bestemming te vinden. God wil jou gebruiken om Zijn Koninkrijk hier op aarde te bouwen.

Op deze site vind je veel informatie, maar mocht je niet vinden wat je zoekt, neem dan gerust contact met ons op:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | 06-12586334

De hoveling en zijn zoon (Jh4:49-50)

benvanmierlo.jpg

Johannes 4:49-50 (Willibrord vertaling)
46 Zo kwam Hij weer in Kana, in Galilea, waar Hij het water in wijn had veranderd. In Kafarnaüm woonde een dienaar van de koning wiens zoon ziek lag.
47 Toen hij hoorde dat Jezus uit Judea naar Galilea was gekomen, ging hij naar Hem toe en vroeg Hem zijn zoon te komen genezen; want deze was de dood nabij.
48 Jezus zei: 'Jullie willen wondertekenen zien, anders komen jullie nooit tot geloof.'
49 'Heer,' zei de dienaar van de koning, 'kom toch mee voordat mijn kind sterft.'
50 'Ga maar,' antwoordde Jezus, 'uw zoon leeft.' De man geloofde Jezus op zijn woord, en hij ging.
51 Terwijl hij nog onderweg was, kwamen zijn slaven hem tegemoet om hem te zeggen dat zijn jongen leefde.
52 Hij vroeg hun op welk moment hij zich beter was gaan voelen, en ze antwoordden: 'Gisteren, op het zevende uur, heeft de koorts hem verlaten.'
53 De vader besefte dat dit het uur was waarop Jezus gezegd had: "Uw zoon leeft." En samen met al zijn huisgenoten kwam hij tot geloof.
54 Hiermee had Jezus wederom een teken verricht na uit Judea naar Galilea gekomen te zijn.

Er komt een koninklijke hoveling (een dienaar van de koning) bij Jezus en verzoekt Hem mee te gaan omdat zijn zoon op sterven ligt.

In Markus 5:22-24 lezen we een soortgelijke situatie. Jaïrus, een leidinggevende in de synagoge, verzoekt Jezus mee te gaan omdat zijn dochter op sterven ligt. Jezus gaat hier mee.

In het geval van de hoveling gaat Jezus niet mee. In plaats van mee te gaan, zegt Jezus dat zijn zoon leeft en geeft hem de opdracht om naar huis te gaan.

Jezus zoekt altijd naar (een daad van) geloof en daagde deze man daarin uit. Alleen door geloof kan God werken. Geloof is het Woord aannemen en handelen op het Woord.

We leren uit dit verhaal ook dat afstand geen probleem is. Jezus hoeft niet mee te gaan.

Jezus spreekt het woord: uw zoon leeft. Dat is een belofte. God doet altijd wat Hij belooft, maar Hij hoeft het niet op onze manier te doen. We mogen leren luisteren naar de stem van de Heilige Geest en Hem gehoorzamen. De hoveling wilde dat Jezus meeging, maar hij houdt niet vast aan zijn eigen plan. Hij luistert naar Jezus en neemt het persoonlijke woord van Jezus voor hem aan. Hij gaat alleen terug naar huis. Vanaf dat moment begint de zoon beter te worden (vers 52-53).

Het was geen onmiddellijke genezing. Hij begon beter te worden. Het was dus een (kort) proces. We moeten niet ons geloof verliezen als iets niet onmiddellijk gebeurt. We kunnen God op Zijn Woord vertrouwen.

Geloof het woord dat Jezus tot je spreekt. Doe wat Jezus zegt, ook al is het anders dan je had verwacht. Hou vast, ook al zie je niet direct het (volledige) resultaat!

Nieuw?

MP3-preken