Home

Agenda

Samenkomst
zo 18 feb 2018 - 10:00 uur
Spreker: Bernard Jansen
Samenkomst
zo 25 feb 2018 - 10:00 uur
Spreker: Dick Pieterman
Samenkomst
zo 4 mrt 2018 - 10:00 uur
Spreker:
Samenkomst
zo 11 mrt 2018 - 10:00 uur
Spreker: Jaap Dieleman
Samenkomst
zo 18 mrt 2018 - 10:00 uur
Spreker:

Even voorstellen...

Wij zijn een enthousiaste en open familiekerk en heten je van harte welkom!
We willen je graag ontmoeten. Je bent kostbaar en je hebt een bestemming. God heeft een plan voor jouw leven!

Mocht je je thuisvoelen bij ons, dan willen we je graag helpen om je bestemming te vinden. Ook kun je met jouw unieke gaven en talenten anderen helpen hun bestemming te vinden. God wil jou gebruiken om Zijn Koninkrijk hier op aarde te bouwen.

Op deze site vind je veel informatie, maar mocht je niet vinden wat je zoekt, neem dan gerust contact met ons op:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | 06-12586334

Bezig zijn met de dingen van de Vader (Lk 2:46-49)

benvanmierlo.jpg

Lukas 2:46-49 (Herziene Statenvertaling)
46 En het gebeurde dat zij Hem na drie dagen in de tempel vonden, terwijl Hij te midden van de leraars zat, naar hen luisterde en vragen aan hen stelde.
47 Allen die Hem hoorden, stonden versteld van Zijn verstand en antwoorden.
48 En toen zij Hem zagen, stonden zij versteld, en Zijn moeder zei tegen Hem: Kind, waarom hebt U ons dit aangedaan? Zie, Uw vader en ik hebben U met angst gezocht.
49 En Hij zei tegen hen: Waarom hebt u Mij gezocht? Wist u niet dat Ik moet zijn in de dingen van mijn Vader?

Na drie dagen zoeken vonden Maria en Jozef eindelijk Jezus in de tempel. Hij sprak met de leraars. Hij luisterde naar hen en stelde hen vragen. Dat is een goede manier om wijs te worden. Luister naar mensen en stel ze vragen.

De mensen waren versteld van Zijn verstand en antwoorden. Jezus stelde dus niet alleen vragen maar beantwoorde ook vragen.

Maria en Jozef vroegen aan Jezus waarom Hij daar was gebleven en Jezus antwoordde dat Hij bezig moest zijn met de dingen van Zijn Vader. Jezus had als jongen al de juiste prioriteiten. Hij moest bezig zijn met de dingen van Zijn Vader. Op deze manier groei je op in wijsheid en genade. Het antwoord voor een stabiele groei naar (geestelijke) volwassenheid is op de eerste plaats bezig zijn met de dingen van je Hemelse Vader.


Johannes 15:7 (Nieuwe Bijbelvertaling)

7 Als jullie in mij blijven en mijn woorden in jullie, kun je vragen wat je wilt en het zal gebeuren.

 

De sleutel om te zien gebeuren wat je wilt, zit in het eerste gedeelte van het vers. Wat betekent het dat je in Hem blijft en dat zijn woorden in jou blijven?

Jezus wandelde in volmaakte eenheid met zijn Vader. Hij sprak wat Hij de Vader hoorde spreken en deed wat Hij de Vader zag doen. Jezus vroeg dus alleen dat wat de Vader ook wilde en daardoor werden zijn gebeden altijd verhoord.

 

God kan geen eenheid vormen met ongeduld, hoogmoed, jaloersheid, leugen, hebzucht en ander zonden. Wanneer wij deze dingen in ons hart koesteren, beïnvloedt dat wat en hoe wij bidden. We bidden dan vanuit onze hartstochten, vanuit ons 'vlees'. Jakobus 3:1-3 zegt dat we dan niet kunnen ontvangen. God is niet zo en kan zich er niet aan verbinden.

 

Wanneer we naar het natuurlijke kijken, naar de wereld om ons heen of naar onze oude mens, worden we vaak geconfronteerd met ongeloof, angst en veroordeling. Dat is geen basis waarop God met zijn leven door ons kan stromen. God is een God van geloof. Bij Hem is alles mogelijk. Hij is gekomen om leven en overvloed te geven.

 

Daarom zegt de Bijbel dat we vernieuwd moeten worden in ons denken. Net als Jezus behoren we te gaan denken zoals God denkt en te spreken zoals God spreekt. De waarheid van Gods Woord maakt ons vrij. Het brengt ons naar Gods niveau.

 

Jezus heeft het over 'blijven', niet over 'even langskomen'. Het betekent dat we Gods Woord voortdurend voor ogen houden. En dat we steeds bewust zijn van wie we zijn in Christus. Dat maakt dat we niet heen en weer geslingerd worden door de wereld om ons heen of door onze eigen emoties, maar dan zijn we één met Hem. We vragen overeenkomstig zijn Woord en wil en zien het (vroeger of later) ook gebeuren.

Nieuw?

MP3-preken