Home

Agenda

In Gods tegenwoordigheid
wo 17 jan 2018 - 19:30 uur
Stilte, gebed en ontvangen
Vrijdagochtendgebed
vr 19 jan 2018 - 05:30 uur
Een uur gebed tot 6:30 uur
Samenkomst
zo 21 jan 2018 - 10:00 uur
Spreker:
Worship en Prayer avond
wo 24 jan 2018 - 19:30 uur
Ontmoeting met koffie, aanbidding en gebed
Vrijdagochtendgebed
vr 26 jan 2018 - 05:30 uur
Een uur gebed tot 6:30 uur
Samenkomst
zo 28 jan 2018 - 10:00 uur
Spreker:
Open gebedsgroep
ma 29 jan 2018 - 19:30 uur
Kort onderwijs en gebed

Even voorstellen...

Wij zijn een enthousiaste en open familiekerk en heten je van harte welkom!
We willen je graag ontmoeten. Je bent kostbaar en je hebt een bestemming. God heeft een plan voor jouw leven!

Mocht je je thuisvoelen bij ons, dan willen we je graag helpen om je bestemming te vinden. Ook kun je met jouw unieke gaven en talenten anderen helpen hun bestemming te vinden. God wil jou gebruiken om Zijn Koninkrijk hier op aarde te bouwen.

Op deze site vind je veel informatie, maar mocht je niet vinden wat je zoekt, neem dan gerust contact met ons op:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | 06-12586334

Geleid door de Geest en niet door nood of angst (Jh 11:6-10)

benvanmierlo.jpg

Johannes 11:6-10 (Herziene Statenvertaling)
6 Toen Hij dan gehoord had dat hij ziek was, bleef Hij nog twee dagen in de plaats waar Hij was.
7 Daarna zei Hij tegen de discipelen: Laten wij weer naar Judea gaan.
8 De discipelen zeiden tegen Hem: Rabbi, de Joden hebben U onlangs nog geprobeerd te stenigen, en gaat U daar weer heen?
9 Jezus antwoordde: Zijn er niet twaalf uren in de dag? Als iemand overdag loopt, stoot hij zich niet, omdat hij het licht van deze wereld ziet,
10 maar als iemand 's nachts loopt, stoot hij zich, omdat het licht niet bij hem is.

Lazarus was ziek. Jezus hoorde dat van zijn zussen, Maria en Martha, die een boodschapper hadden gestuurd om Hem dat te vertellen. Jezus hield veel van Lazarus, Maria en Martha.
Toch ging Hij niet halsoverkop mee met de boodschapper. Hij wachtte nog twee dagen. Waarom? Hij luisterde naar Zijn Vader. Hij was bewogen met de mensen om Hem heen, maar kon niets doen zonder Zijn Vader. Hij kwam in beweging als Zijn Vader in beweging kwam. Hij deed wat Hij de Vader zag doen en sprak wat Hij de Vader hoorde spreken. Hij werd dus op de eerste plaats geleid door de Geest van de Vader en niet door de nood om Hem heen.

Later kreeg Jezus verwijten van Martha en Maria dat Hij niet eerder was gekomen omdat Lazarus inmiddels was gestorven. Maar Jezus trok Zich er niets van aan. Hij was er niet op gericht om mensen te behagen en was ook niet bang om door mensen afgewezen te worden. Hij liet Zijn keuzes en tijden bepalen door Zijn Vader.

Vervolgens gaat Jezus naar Judea naar Lazarus. Maar het was gevaarlijk om daar heen te gaan omdat de Joden Hem daar onlangs nog probeerden te stenigen. Jezus liet Zich echter ook niet leiden door angst. Hij wandelde in het licht. Je wandelt in het licht als je doet wat God van je vraagt. Dan ben je veilig waar je ook gaat. God beschermt je dan en je hoeft niets te vrezen.

Jezus liet Zich leiden door de Heilige Geest. Hij deed wat Zijn Vader van Hem vroeg en dat werd lang niet altijd begrepen door mensen, zelfs niet door Zijn eigen discipelen.
Veel zorgen en problemen komen voort uit het feit dat we dingen doen om mensen te behagen of dat we dingen juist niet doen uit angst voor mensen. God wil ons leren om ons te laten leiden door de Heilige Geest. Als we leren leven vanuit onze relatie met de Vader, brengt dat vrucht voort. Stromen van levend water vloeien dan uit ons binnenste.


Johannes 15:7 (Nieuwe Bijbelvertaling)

7 Als jullie in mij blijven en mijn woorden in jullie, kun je vragen wat je wilt en het zal gebeuren.

 

De sleutel om te zien gebeuren wat je wilt, zit in het eerste gedeelte van het vers. Wat betekent het dat je in Hem blijft en dat zijn woorden in jou blijven?

Jezus wandelde in volmaakte eenheid met zijn Vader. Hij sprak wat Hij de Vader hoorde spreken en deed wat Hij de Vader zag doen. Jezus vroeg dus alleen dat wat de Vader ook wilde en daardoor werden zijn gebeden altijd verhoord.

 

God kan geen eenheid vormen met ongeduld, hoogmoed, jaloersheid, leugen, hebzucht en ander zonden. Wanneer wij deze dingen in ons hart koesteren, beïnvloedt dat wat en hoe wij bidden. We bidden dan vanuit onze hartstochten, vanuit ons 'vlees'. Jakobus 3:1-3 zegt dat we dan niet kunnen ontvangen. God is niet zo en kan zich er niet aan verbinden.

 

Wanneer we naar het natuurlijke kijken, naar de wereld om ons heen of naar onze oude mens, worden we vaak geconfronteerd met ongeloof, angst en veroordeling. Dat is geen basis waarop God met zijn leven door ons kan stromen. God is een God van geloof. Bij Hem is alles mogelijk. Hij is gekomen om leven en overvloed te geven.

 

Daarom zegt de Bijbel dat we vernieuwd moeten worden in ons denken. Net als Jezus behoren we te gaan denken zoals God denkt en te spreken zoals God spreekt. De waarheid van Gods Woord maakt ons vrij. Het brengt ons naar Gods niveau.

 

Jezus heeft het over 'blijven', niet over 'even langskomen'. Het betekent dat we Gods Woord voortdurend voor ogen houden. En dat we steeds bewust zijn van wie we zijn in Christus. Dat maakt dat we niet heen en weer geslingerd worden door de wereld om ons heen of door onze eigen emoties, maar dan zijn we één met Hem. We vragen overeenkomstig zijn Woord en wil en zien het (vroeger of later) ook gebeuren.

Nieuw?

MP3-preken