Home

Agenda

Samenkomst
zo 18 feb 2018 - 10:00 uur
Spreker: Bernard Jansen
Samenkomst
zo 25 feb 2018 - 10:00 uur
Spreker: Dick Pieterman
Samenkomst
zo 4 mrt 2018 - 10:00 uur
Spreker:
Samenkomst
zo 11 mrt 2018 - 10:00 uur
Spreker: Jaap Dieleman
Samenkomst
zo 18 mrt 2018 - 10:00 uur
Spreker:

Even voorstellen...

Wij zijn een enthousiaste en open familiekerk en heten je van harte welkom!
We willen je graag ontmoeten. Je bent kostbaar en je hebt een bestemming. God heeft een plan voor jouw leven!

Mocht je je thuisvoelen bij ons, dan willen we je graag helpen om je bestemming te vinden. Ook kun je met jouw unieke gaven en talenten anderen helpen hun bestemming te vinden. God wil jou gebruiken om Zijn Koninkrijk hier op aarde te bouwen.

Op deze site vind je veel informatie, maar mocht je niet vinden wat je zoekt, neem dan gerust contact met ons op:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | 06-12586334

Gewassen in het bloed van het Lam (Op 7:13-17)

benvanmierlo.jpg

Openbaringen 7:13-17 (BOEK)
13 Eén van de ouderlingen vroeg mij: "Wie zijn die mensen in witte kleren? En waar komen zij vandaan?"
14 Ik antwoordde: "Ik weet het niet, maar ù wel. Wilt u het mij zeggen?" En hij zei tegen mij: "Dat zijn de mensen die de grote verdrukking hebben doorstaan. Zij hebben hun kleren wit gewassen in het bloed van het Lam.
15 Daarom staan zij voor de troon van God en dienen zij Hem dag en nacht in Zijn tempel. Hij, Die op de troon zit, zal hen beschermen.
16 Zij zullen geen honger of dorst meer hebben en ook niet meer door de brandende zon en de verzengende hitte gehinderd worden.
17 Het Lam, dat voor de troon staat, zal hun herder zijn en hen naar de bronnen van het leven brengen; en God zal alle tranen van hun ogen afwissen."

Gewassen in het bloed van het Lam betekent dat je hebt geaccepteert dat Jezus in jouw plaats gestorven is. Onder het Oude Verbond moest er een dier worden geofferd voor de zonde. Daarom werd duidelijk dat de straf voor de zonde de dood was. Een dier werd gedood en daarmee vloeide er bloed. Jezus wordt het Lam van God genoemd dat voor ons werd geslacht. Hij is het volmaakte offer. Een dier kon de zonde van de mens niet wegnemen. Jezus kon het wel. Hij was een volmaakt mens en hoefde niet voor Zijn eigen zonden te sterven. Daarom kon Hij plaatsvervangend sterven voor onze zonden.

Doordat Jezus voor ons stierf, hebben wij leven gekregen en alles wat daarbij hoort. We zijn bevrijd van de dood en alles wat daarbij hoort, zoals honger, dorst, hitte, verdriet, pijn, moeite. De Heer is onze Herder en brengt ons naar de bronnen van het leven. We mogen genieten van het leven van God. Dat leven is eeuwig en enkel goed.

De enige manier om eeuwig leven te ontvangen, is om gewassen te worden door het bloed van het Lam. Het heeft niets te maken met wat jij doet voor God. Het heeft te maken met geloven en aanvaarden in wat Hij voor jou heeft gedaan. Wie in de Zoon gelooft, heeft leven.


Johannes 15:7 (Nieuwe Bijbelvertaling)

7 Als jullie in mij blijven en mijn woorden in jullie, kun je vragen wat je wilt en het zal gebeuren.

 

De sleutel om te zien gebeuren wat je wilt, zit in het eerste gedeelte van het vers. Wat betekent het dat je in Hem blijft en dat zijn woorden in jou blijven?

Jezus wandelde in volmaakte eenheid met zijn Vader. Hij sprak wat Hij de Vader hoorde spreken en deed wat Hij de Vader zag doen. Jezus vroeg dus alleen dat wat de Vader ook wilde en daardoor werden zijn gebeden altijd verhoord.

 

God kan geen eenheid vormen met ongeduld, hoogmoed, jaloersheid, leugen, hebzucht en ander zonden. Wanneer wij deze dingen in ons hart koesteren, beïnvloedt dat wat en hoe wij bidden. We bidden dan vanuit onze hartstochten, vanuit ons 'vlees'. Jakobus 3:1-3 zegt dat we dan niet kunnen ontvangen. God is niet zo en kan zich er niet aan verbinden.

 

Wanneer we naar het natuurlijke kijken, naar de wereld om ons heen of naar onze oude mens, worden we vaak geconfronteerd met ongeloof, angst en veroordeling. Dat is geen basis waarop God met zijn leven door ons kan stromen. God is een God van geloof. Bij Hem is alles mogelijk. Hij is gekomen om leven en overvloed te geven.

 

Daarom zegt de Bijbel dat we vernieuwd moeten worden in ons denken. Net als Jezus behoren we te gaan denken zoals God denkt en te spreken zoals God spreekt. De waarheid van Gods Woord maakt ons vrij. Het brengt ons naar Gods niveau.

 

Jezus heeft het over 'blijven', niet over 'even langskomen'. Het betekent dat we Gods Woord voortdurend voor ogen houden. En dat we steeds bewust zijn van wie we zijn in Christus. Dat maakt dat we niet heen en weer geslingerd worden door de wereld om ons heen of door onze eigen emoties, maar dan zijn we één met Hem. We vragen overeenkomstig zijn Woord en wil en zien het (vroeger of later) ook gebeuren.

Nieuw?

MP3-preken