Home

Agenda

Samenkomst
zo 24 sep 2017 - 10:00 uur
Groeitraject 'Een verschil maken' / Stap 3 - Dien anderen
Samenkomst
zo 1 okt 2017 - 10:00 uur
Spreker:
Groeitraject - Stap 1
di 3 okt 2017 - 19:30 uur
Groeitraject - Stap 1: Volg Jezus
Samenkomst
zo 8 okt 2017 - 10:00 uur
Spreker: Jaap Kooy
Groeitraject - Stap 2
di 10 okt 2017 - 19:30 uur
Groeitraject - Stap 2: Raak Betrokken
Samenkomst
zo 15 okt 2017 - 10:00 uur
Spreker:
Groeitraject - Stap 3
di 17 okt 2017 - 19:30 uur
Groeitraject - Stap 3: Dien Anderen

Start Seizoen September 2017

Jezus komt terug en iedereen zal Hem zien (Op 1:7)

benvanmierlo.jpg

Openbaringen 1:7 (BOEK)
7 Hij komt op de wolken terug en iedereen zal Hem zien; ook de mensen die de speer in Zijn lichaam staken. En alle volken van de wereld zullen om Hem treuren en jammeren. Ja, amen.

Jezus Christus zal eens terugkomen op aarde en dat zal door iedereen gezien worden. Dat zal het moment van het laatste oordeel zijn. Iedereen die dan niet Jezus als Zijn Redder heeft aanvaard, zal treuren en jammeren. Want als je niet hebt aanvaard dat Jezus de straf voor jou heeft gedragen, zul je de straf zelf moeten dragen. En de straf voor zonde is de eeuwige dood.

Maar God wil absoluut niet dat iemand voor eeuwig verloren gaat. Hij wil iedereen eeuwig leven geven. En God heeft het heel gemakkelijk gemaakt. Jezus heeft de straf voor elke zonde betaald. Je hoeft alleen maar in Hem te geloven en te aanvaarden dat Hij dat heeft gedaan en je bent vrij van elke schuld en veroordeling. Daarom kan elk mens, ongeacht wat hij of zij heeft gedaan, onder de veroordeling uitkomen. God kan echter niet zomaar vergeven. Zonde is geestelijk en serieus. Het brengt scheiding tussen God en de mens.

Jezus alleen heeft de scheiding weggenomen en daarom kan onze relatie met de Vader ook alleen door Hem hersteld worden. Iedereen legt eens zijn natuurlijk lichaam af. Iedereen zal Jezus zien bij zijn terugkomst. Gods verlangen is dat iedereen met Hem mee zal gaan om voor eeuwig bij Hem te zijn. Aan jou de keus om nu te kiezen voor Jezus. Hij houdt van je en verlangt naar je.


Johannes 15:7 (Nieuwe Bijbelvertaling)

7 Als jullie in mij blijven en mijn woorden in jullie, kun je vragen wat je wilt en het zal gebeuren.

 

De sleutel om te zien gebeuren wat je wilt, zit in het eerste gedeelte van het vers. Wat betekent het dat je in Hem blijft en dat zijn woorden in jou blijven?

Jezus wandelde in volmaakte eenheid met zijn Vader. Hij sprak wat Hij de Vader hoorde spreken en deed wat Hij de Vader zag doen. Jezus vroeg dus alleen dat wat de Vader ook wilde en daardoor werden zijn gebeden altijd verhoord.

 

God kan geen eenheid vormen met ongeduld, hoogmoed, jaloersheid, leugen, hebzucht en ander zonden. Wanneer wij deze dingen in ons hart koesteren, beïnvloedt dat wat en hoe wij bidden. We bidden dan vanuit onze hartstochten, vanuit ons 'vlees'. Jakobus 3:1-3 zegt dat we dan niet kunnen ontvangen. God is niet zo en kan zich er niet aan verbinden.

 

Wanneer we naar het natuurlijke kijken, naar de wereld om ons heen of naar onze oude mens, worden we vaak geconfronteerd met ongeloof, angst en veroordeling. Dat is geen basis waarop God met zijn leven door ons kan stromen. God is een God van geloof. Bij Hem is alles mogelijk. Hij is gekomen om leven en overvloed te geven.

 

Daarom zegt de Bijbel dat we vernieuwd moeten worden in ons denken. Net als Jezus behoren we te gaan denken zoals God denkt en te spreken zoals God spreekt. De waarheid van Gods Woord maakt ons vrij. Het brengt ons naar Gods niveau.

 

Jezus heeft het over 'blijven', niet over 'even langskomen'. Het betekent dat we Gods Woord voortdurend voor ogen houden. En dat we steeds bewust zijn van wie we zijn in Christus. Dat maakt dat we niet heen en weer geslingerd worden door de wereld om ons heen of door onze eigen emoties, maar dan zijn we één met Hem. We vragen overeenkomstig zijn Woord en wil en zien het (vroeger of later) ook gebeuren.

Nieuw?

MP3-preken