Home

Agenda

In Gods tegenwoordigheid
wo 17 jan 2018 - 19:30 uur
Stilte, gebed en ontvangen
Vrijdagochtendgebed
vr 19 jan 2018 - 05:30 uur
Een uur gebed tot 6:30 uur
Samenkomst
zo 21 jan 2018 - 10:00 uur
Spreker:
Worship en Prayer avond
wo 24 jan 2018 - 19:30 uur
Ontmoeting met koffie, aanbidding en gebed
Vrijdagochtendgebed
vr 26 jan 2018 - 05:30 uur
Een uur gebed tot 6:30 uur
Samenkomst
zo 28 jan 2018 - 10:00 uur
Spreker:
Open gebedsgroep
ma 29 jan 2018 - 19:30 uur
Kort onderwijs en gebed

Even voorstellen...

Wij zijn een enthousiaste en open familiekerk en heten je van harte welkom!
We willen je graag ontmoeten. Je bent kostbaar en je hebt een bestemming. God heeft een plan voor jouw leven!

Mocht je je thuisvoelen bij ons, dan willen we je graag helpen om je bestemming te vinden. Ook kun je met jouw unieke gaven en talenten anderen helpen hun bestemming te vinden. God wil jou gebruiken om Zijn Koninkrijk hier op aarde te bouwen.

Op deze site vind je veel informatie, maar mocht je niet vinden wat je zoekt, neem dan gerust contact met ons op:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | 06-12586334

God kan oneindig veel meer doen (Ef 3:20-21)

benvanmierlo.jpg

Efeziërs 3:20-21 (Herziene Statenvertaling)
20 Hem nu Die bij machte is te doen ver boven alles wat wij bidden of denken, overeenkomstig de kracht die in ons werkzaam is,
21 Hem zij de heerlijkheid in de gemeente, door Christus Jezus, in alle geslachten, tot in alle eeuwigheid. Amen.

God is bij machte oneindig veel meer te doen dan wij bidden of beseffen. Denk maar eens aan alles wat God zou kunnen doen. Wat je ook bedenkt, God is groter. Terecht staat er in vers 21 dat Hij in alle geslachten tot in alle eeuwigheid de heerlijkheid toekomt. Als we Hem zullen zien zoals Hij werkelijk is, zullen we beseffen hoe groot Hij is. We zullen dan zien hoe groot Zijn liefde is. We zullen beseffen hoe geweldig Gods reddingsplan door Christus Jezus is geweest. Daarvoor zullen we Hem in alle eeuwigheid eren.

Waarom zien we in ons eigen leven niet altijd dat God oneindig veel meer doet? Wel, Hij heeft de aarde aan ons gegeven om over te heersen. Om werkelijk invloed te hebben op aarde, moest Jezus mens worden en naar deze wereld komen. Als mens kon Jezus sterven in onze plaats. Hij kon dat niet toen Hij God was.
Op dezelfde manier staat er dat God bij machte is te doen ver boven alles wat wij bidden of denken, overeenkomstig de kracht die in ons werkzaam is. Hij werkt dus door middel van de kracht die in ons is. Zijn Geest in en door ons heen, is het geheim. Hij heeft onze samenwerking nodig. Hij heeft ons geloof nodig. Hij heeft nodig dat we het van Hem verwachten. Wij Zijn het lichaam van Christus en God werkt door ons heen. God kan oneindig veel meer doen, maar Hij doet het wel door ons heen op deze aarde. Spreek, net als Jezus, woorden van de Vader, woorden van gezag, woorden van bevrijding, woorden van genezing, woorden van vergeving en woorden van troost. God verleent er Zijn kracht aan.


Johannes 15:7 (Nieuwe Bijbelvertaling)

7 Als jullie in mij blijven en mijn woorden in jullie, kun je vragen wat je wilt en het zal gebeuren.

 

De sleutel om te zien gebeuren wat je wilt, zit in het eerste gedeelte van het vers. Wat betekent het dat je in Hem blijft en dat zijn woorden in jou blijven?

Jezus wandelde in volmaakte eenheid met zijn Vader. Hij sprak wat Hij de Vader hoorde spreken en deed wat Hij de Vader zag doen. Jezus vroeg dus alleen dat wat de Vader ook wilde en daardoor werden zijn gebeden altijd verhoord.

 

God kan geen eenheid vormen met ongeduld, hoogmoed, jaloersheid, leugen, hebzucht en ander zonden. Wanneer wij deze dingen in ons hart koesteren, beïnvloedt dat wat en hoe wij bidden. We bidden dan vanuit onze hartstochten, vanuit ons 'vlees'. Jakobus 3:1-3 zegt dat we dan niet kunnen ontvangen. God is niet zo en kan zich er niet aan verbinden.

 

Wanneer we naar het natuurlijke kijken, naar de wereld om ons heen of naar onze oude mens, worden we vaak geconfronteerd met ongeloof, angst en veroordeling. Dat is geen basis waarop God met zijn leven door ons kan stromen. God is een God van geloof. Bij Hem is alles mogelijk. Hij is gekomen om leven en overvloed te geven.

 

Daarom zegt de Bijbel dat we vernieuwd moeten worden in ons denken. Net als Jezus behoren we te gaan denken zoals God denkt en te spreken zoals God spreekt. De waarheid van Gods Woord maakt ons vrij. Het brengt ons naar Gods niveau.

 

Jezus heeft het over 'blijven', niet over 'even langskomen'. Het betekent dat we Gods Woord voortdurend voor ogen houden. En dat we steeds bewust zijn van wie we zijn in Christus. Dat maakt dat we niet heen en weer geslingerd worden door de wereld om ons heen of door onze eigen emoties, maar dan zijn we één met Hem. We vragen overeenkomstig zijn Woord en wil en zien het (vroeger of later) ook gebeuren.

Nieuw?

MP3-preken