Home

Agenda

Samenkomst
zo 23 jul 2017 - 10:00 uur
Spreker: Ko van der Wal
Samenkomst
zo 30 jul 2017 - 10:00 uur
Spreker: David Brouwer
Samenkomst
zo 6 aug 2017 - 10:00 uur
Spreker: Monika Wagner
Samenkomst
zo 13 aug 2017 - 10:00 uur
Spreker:
Samenkomst
zo 20 aug 2017 - 10:00 uur
Spreker:

Shine your light!

Wij zijn een enthousiaste familiekerk en heten je van harte welkom.
Samen zijn wij één grote groeiende familie. Een plaats waar iedereen welkom is.
Een plaats waar jij kunt groeien.

Graag helpen we je om je bestemming te bereiken.
Om Gods liefde te leren kennen en door te geven.
Ontdek je gaven en talenten, ontwikkel ze en zet ze in!

Jij bent bedoeld om impact te hebben op je omgeving. Shine your light!

Als je vragen hebt, neem gerust contact met ons op.
Of maak een praatje bij het Infopunt na afloop van de dienst.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | 06-12586334

Als een dief in de nacht of bij licht verwacht? (1 Th 5:1-8)

benvanmierlo.jpg

1 Thessalonicenzen 5:1-8 (Nieuwe Bijbelvertaling)
1 Broeders en zusters, ik hoef u niet te schrijven over het moment waarop dit zal gebeuren,
2 want u weet zelf maar al te goed dat de dag van de Heer komt als een dief in de nacht.
3 Als de mensen zeggen dat er vrede en veiligheid is, worden ze plotseling getroffen door de ondergang, zoals een zwangere vrouw door barensweeën. Vluchten is dan onmogelijk.
4 Maar u, broeders en zusters, u leeft niet in de duisternis, zodat de dag van de Heer u zou kunnen overvallen als een dief,
5 want u bent allen kinderen van het licht en van de dag. Wij behoren niet toe aan de nacht en de duisternis,
6 dus laten we niet slapen, zoals anderen, maar waken en op onze hoede zijn.
7 Wie slaapt, slaapt 's nachts, en wie zich bedrinkt, is 's nachts dronken;
8 maar laten wij, die toebehoren aan de dag, op onze hoede zijn, omgord met het harnas van geloof en liefde, en getooid met de helm van de hoop op redding.

Jezus komt terug, maar op welk moment?
Voor ongelovigen zal Hij komen als een dief in de nacht. Waarom? Omdat mensen Hem in zonde leven en Hem niet verwachten. Als je in zonde leeft, leef je in duisternis.

Maar als je in het licht leeft, verwacht je de Heer. Je bent omgord met het harnas van geloof en liefde. Je gelooft in wat Jezus voor jou heeft gedaan. Hij heeft je gered. Je zonden zijn vergeven. Je staat recht tegenover God. Je hebt niets te verbergen en staat daarom volledig in het licht. Daarom komt de Heer ook niet als een dief in de nacht. Hij mag elk moment komen. Je bent er klaar voor, want je vertrouwt niet op wat jij allemaal voor Jezus hebt gedaan (al je goede daden), maar je vertrouwt op wat Jezus voor jou heeft gedaan. Hij is je hoop en je redding.


Johannes 15:7 (Nieuwe Bijbelvertaling)

7 Als jullie in mij blijven en mijn woorden in jullie, kun je vragen wat je wilt en het zal gebeuren.

 

De sleutel om te zien gebeuren wat je wilt, zit in het eerste gedeelte van het vers. Wat betekent het dat je in Hem blijft en dat zijn woorden in jou blijven?

Jezus wandelde in volmaakte eenheid met zijn Vader. Hij sprak wat Hij de Vader hoorde spreken en deed wat Hij de Vader zag doen. Jezus vroeg dus alleen dat wat de Vader ook wilde en daardoor werden zijn gebeden altijd verhoord.

 

God kan geen eenheid vormen met ongeduld, hoogmoed, jaloersheid, leugen, hebzucht en ander zonden. Wanneer wij deze dingen in ons hart koesteren, beïnvloedt dat wat en hoe wij bidden. We bidden dan vanuit onze hartstochten, vanuit ons 'vlees'. Jakobus 3:1-3 zegt dat we dan niet kunnen ontvangen. God is niet zo en kan zich er niet aan verbinden.

 

Wanneer we naar het natuurlijke kijken, naar de wereld om ons heen of naar onze oude mens, worden we vaak geconfronteerd met ongeloof, angst en veroordeling. Dat is geen basis waarop God met zijn leven door ons kan stromen. God is een God van geloof. Bij Hem is alles mogelijk. Hij is gekomen om leven en overvloed te geven.

 

Daarom zegt de Bijbel dat we vernieuwd moeten worden in ons denken. Net als Jezus behoren we te gaan denken zoals God denkt en te spreken zoals God spreekt. De waarheid van Gods Woord maakt ons vrij. Het brengt ons naar Gods niveau.

 

Jezus heeft het over 'blijven', niet over 'even langskomen'. Het betekent dat we Gods Woord voortdurend voor ogen houden. En dat we steeds bewust zijn van wie we zijn in Christus. Dat maakt dat we niet heen en weer geslingerd worden door de wereld om ons heen of door onze eigen emoties, maar dan zijn we één met Hem. We vragen overeenkomstig zijn Woord en wil en zien het (vroeger of later) ook gebeuren.

Nieuw?
MP3-preken