Home

Agenda

In Gods tegenwoordigheid
wo 17 jan 2018 - 19:30 uur
Stilte, gebed en ontvangen
Vrijdagochtendgebed
vr 19 jan 2018 - 05:30 uur
Een uur gebed tot 6:30 uur
Samenkomst
zo 21 jan 2018 - 10:00 uur
Spreker:
Worship en Prayer avond
wo 24 jan 2018 - 19:30 uur
Ontmoeting met koffie, aanbidding en gebed
Vrijdagochtendgebed
vr 26 jan 2018 - 05:30 uur
Een uur gebed tot 6:30 uur
Samenkomst
zo 28 jan 2018 - 10:00 uur
Spreker:
Open gebedsgroep
ma 29 jan 2018 - 19:30 uur
Kort onderwijs en gebed

Even voorstellen...

Wij zijn een enthousiaste en open familiekerk en heten je van harte welkom!
We willen je graag ontmoeten. Je bent kostbaar en je hebt een bestemming. God heeft een plan voor jouw leven!

Mocht je je thuisvoelen bij ons, dan willen we je graag helpen om je bestemming te vinden. Ook kun je met jouw unieke gaven en talenten anderen helpen hun bestemming te vinden. God wil jou gebruiken om Zijn Koninkrijk hier op aarde te bouwen.

Op deze site vind je veel informatie, maar mocht je niet vinden wat je zoekt, neem dan gerust contact met ons op:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | 06-12586334

Belijd met je mond wat je gelooft in je hart (Rm 10:9-11)

benvanmierlo.jpg

Romeinen 10:9-11 (Groot Nieuws Bijbel)
9 Als u met uw mond belijdt: Jezus is de Heer, en met uw hart gelooft dat God hem uit de dood heeft opgewekt, wordt u gered.
10 Want geloven doen we met ons hart, en daardoor vinden we rechtvaardiging; belijden doen we met onze mond, en dat brengt ons redding.
11 Er staat toch in de Schrift: Niemand die in hem gelooft, wordt teleurgesteld.

Als je van iets overtuigd bent, zul je er ook over spreken. Wanneer je gelooft dat God voor je zorgt, zul je niet voortdurend over je zorgen piekeren en erover gaan spreken. Je manier van spreken, laat zien wat je echt gelooft. Iedereen belijdt eigenlijk zijn 'geloof'. Dat kunnen ook angst en zorgen zijn. Maar je kunt kiezen om God te vertrouwen en te geloven wat Hij zegt. Ga dan spreken overeenkomstig de keuze van je hart. God zal je bevestigen. Hij stelt nooit teleur.

Je geloof wordt opgebouwd door het Woord van God. Wil je dus anders of meer gaan geloven? Voed je dan met het Woord van God, de Bijbel. Aanvaard het als waarheid en breng het in praktijk. Een onderdeel van 'het in praktijk brengen', doe je met je mond. Je belijdt, verkondigt, proclameert je geloof. Je getuigt van je geloof.

Jezus is voor jouw zonden gestorven. Door Zijn dood kun je eeuwig leven ontvangen. Hoe gaat dat? Geloof met je hart dat Jezus voor jou is gestorven en opgestaan. Dat maakt dat God je rechtvaardigt. Je staat weer recht voor God. Het offer van Jezus geldt ook voor jou. Aanvaard Hem als je Heer en Redder. Belijd het met je mond. Door het hardop uit te spreken, bevestig je wat je in je hart gelooft.

Je ondertekent daarmee het contract dat Jezus met Zijn eigen bloed heeft opgesteld. Het heeft jou niets gekost, maar het heeft Hem alles gekost. Hij heeft er Zijn leven voor gegeven. Jij hoeft het alleen in geloof te aanvaarden en het met je mond te belijden. Wat een genade!

Johannes 15:7 (Nieuwe Bijbelvertaling)

7 Als jullie in mij blijven en mijn woorden in jullie, kun je vragen wat je wilt en het zal gebeuren.

 

De sleutel om te zien gebeuren wat je wilt, zit in het eerste gedeelte van het vers. Wat betekent het dat je in Hem blijft en dat zijn woorden in jou blijven?

Jezus wandelde in volmaakte eenheid met zijn Vader. Hij sprak wat Hij de Vader hoorde spreken en deed wat Hij de Vader zag doen. Jezus vroeg dus alleen dat wat de Vader ook wilde en daardoor werden zijn gebeden altijd verhoord.

 

God kan geen eenheid vormen met ongeduld, hoogmoed, jaloersheid, leugen, hebzucht en ander zonden. Wanneer wij deze dingen in ons hart koesteren, beïnvloedt dat wat en hoe wij bidden. We bidden dan vanuit onze hartstochten, vanuit ons 'vlees'. Jakobus 3:1-3 zegt dat we dan niet kunnen ontvangen. God is niet zo en kan zich er niet aan verbinden.

 

Wanneer we naar het natuurlijke kijken, naar de wereld om ons heen of naar onze oude mens, worden we vaak geconfronteerd met ongeloof, angst en veroordeling. Dat is geen basis waarop God met zijn leven door ons kan stromen. God is een God van geloof. Bij Hem is alles mogelijk. Hij is gekomen om leven en overvloed te geven.

 

Daarom zegt de Bijbel dat we vernieuwd moeten worden in ons denken. Net als Jezus behoren we te gaan denken zoals God denkt en te spreken zoals God spreekt. De waarheid van Gods Woord maakt ons vrij. Het brengt ons naar Gods niveau.

 

Jezus heeft het over 'blijven', niet over 'even langskomen'. Het betekent dat we Gods Woord voortdurend voor ogen houden. En dat we steeds bewust zijn van wie we zijn in Christus. Dat maakt dat we niet heen en weer geslingerd worden door de wereld om ons heen of door onze eigen emoties, maar dan zijn we één met Hem. We vragen overeenkomstig zijn Woord en wil en zien het (vroeger of later) ook gebeuren.

Nieuw?

MP3-preken