Home

Agenda

In Gods tegenwoordigheid
wo 17 jan 2018 - 19:30 uur
Stilte, gebed en ontvangen
Vrijdagochtendgebed
vr 19 jan 2018 - 05:30 uur
Een uur gebed tot 6:30 uur
Samenkomst
zo 21 jan 2018 - 10:00 uur
Spreker:
Worship en Prayer avond
wo 24 jan 2018 - 19:30 uur
Ontmoeting met koffie, aanbidding en gebed
Vrijdagochtendgebed
vr 26 jan 2018 - 05:30 uur
Een uur gebed tot 6:30 uur
Samenkomst
zo 28 jan 2018 - 10:00 uur
Spreker:
Open gebedsgroep
ma 29 jan 2018 - 19:30 uur
Kort onderwijs en gebed

Even voorstellen...

Wij zijn een enthousiaste en open familiekerk en heten je van harte welkom!
We willen je graag ontmoeten. Je bent kostbaar en je hebt een bestemming. God heeft een plan voor jouw leven!

Mocht je je thuisvoelen bij ons, dan willen we je graag helpen om je bestemming te vinden. Ook kun je met jouw unieke gaven en talenten anderen helpen hun bestemming te vinden. God wil jou gebruiken om Zijn Koninkrijk hier op aarde te bouwen.

Op deze site vind je veel informatie, maar mocht je niet vinden wat je zoekt, neem dan gerust contact met ons op:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | 06-12586334

Jezus Christus, de Enige Middelaar tussen God en mens (1 Tm 2:3-7)

benvanmierlo.jpg

1 Timotheüs 2:3-7 (Het Boek)
3 Dat is goed en aangenaam voor God, onze Redder,
4 want Hij wil dat alle mensen gered worden en het volgende zullen aannemen:
5 God staat aan de ene kant en de mensen die tegen Hem ingaan, zijn aan de andere kant. En Jezus Christus, Die Zelf mens is, staat als enige middelaar tussen hen in.
6 Daarvoor heeft Hij Zijn leven gegeven. God heeft deze boodschap op het juiste moment aan de wereld bekendgemaakt.

Paulus roept in de verzen 1 en 2 van dit hoofdstuk op om te bidden voor alle mensen, inclusief regeringsleiders. Dat is goed en aangenaam voor God. Waarom? Omdat Hij de Redder is en wil dat alle mensen gered worden.

Iemand kan alleen gered worden door te geloven in Jezus Christus. Veel mensen denken en zeggen dat je op vele manieren bij God kunt komen. Iedereen mag toch zijn eigen weg bepalen? Zijn alle godsdiensten niet gelijk? De Bijbel zegt in bovengenoemde verzen dat er maar één middelaar is tussen God en mensen. En dat is de mens Jezus Christus.

Mensen kunnen allerlei verschillende spirituele ervaringen hebben en daar ook gedeeltelijk voldoening uit ervaren. De mens is ook een geestelijk of spiritueel wezen. Zijn geest zal voor eeuwig bestaan. Zijn geest moet uiteindelijk verbonden worden met een geestelijk rijk. Dat kan het Koninkrijk van God zijn of het rijk van de duisternis.

Geestelijke ervaringen of spirituele oefeningen hebben te maken met de mens die God probeert te bereiken. Hij kan veel bereiken, maar nooit God. Het unieke van God is dat Hij ons heeft bereikt. Jezus Christus is God, maar heeft zijn Goddelijkheid afgelegd en is mens geworden. Hij heeft volmaakt geleefd en hoefde daarom niet te sterven voor Zijn eigen zonden. Hij kon een volmaakt offer zijn voor de zonde van de gehele mensheid. Een ieder die Zijn offer aanvaardt, hoeft niet te sterven maar ontvangt eeuwig leven. Jezus Christus heeft door Zijn offer legaal de relatie tussen God en de mens hersteld.

Johannes 15:7 (Nieuwe Bijbelvertaling)

7 Als jullie in mij blijven en mijn woorden in jullie, kun je vragen wat je wilt en het zal gebeuren.

 

De sleutel om te zien gebeuren wat je wilt, zit in het eerste gedeelte van het vers. Wat betekent het dat je in Hem blijft en dat zijn woorden in jou blijven?

Jezus wandelde in volmaakte eenheid met zijn Vader. Hij sprak wat Hij de Vader hoorde spreken en deed wat Hij de Vader zag doen. Jezus vroeg dus alleen dat wat de Vader ook wilde en daardoor werden zijn gebeden altijd verhoord.

 

God kan geen eenheid vormen met ongeduld, hoogmoed, jaloersheid, leugen, hebzucht en ander zonden. Wanneer wij deze dingen in ons hart koesteren, beïnvloedt dat wat en hoe wij bidden. We bidden dan vanuit onze hartstochten, vanuit ons 'vlees'. Jakobus 3:1-3 zegt dat we dan niet kunnen ontvangen. God is niet zo en kan zich er niet aan verbinden.

 

Wanneer we naar het natuurlijke kijken, naar de wereld om ons heen of naar onze oude mens, worden we vaak geconfronteerd met ongeloof, angst en veroordeling. Dat is geen basis waarop God met zijn leven door ons kan stromen. God is een God van geloof. Bij Hem is alles mogelijk. Hij is gekomen om leven en overvloed te geven.

 

Daarom zegt de Bijbel dat we vernieuwd moeten worden in ons denken. Net als Jezus behoren we te gaan denken zoals God denkt en te spreken zoals God spreekt. De waarheid van Gods Woord maakt ons vrij. Het brengt ons naar Gods niveau.

 

Jezus heeft het over 'blijven', niet over 'even langskomen'. Het betekent dat we Gods Woord voortdurend voor ogen houden. En dat we steeds bewust zijn van wie we zijn in Christus. Dat maakt dat we niet heen en weer geslingerd worden door de wereld om ons heen of door onze eigen emoties, maar dan zijn we één met Hem. We vragen overeenkomstig zijn Woord en wil en zien het (vroeger of later) ook gebeuren.

Nieuw?

MP3-preken